Când vor beneficia românii de voucherele pentru alimente „Sprijin pentru România”. Marcel Boloș a făcut anunțul

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 10 apr 2023, 18:50

Marcel Boloș a făcut anunțul

Sursa: Facebook Marcel Boloș/Pixabay - colaj Kanal D

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că voucherele pentru alimente din programul „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu bani în avans, înainte de Paște.

Românii cu probleme financiare vor primi bani de sărbătorile pascale. Marcel Boloș a anunțat când vor fi alimentate cardurile cu bani, relatează România TV.

Când vor beneficia românii de voucherele pentru alimente „Sprijin pentru România”

Marcel Boloș  a anunțat că românii vulnerabili vor primi vouchere de Paște mai devreme, respectiv înainte de 16 aprilie 2023.

De asemenea, pe lângă voucherele pentru alimente, beneficiarii vor mai primi și pachetele cu alimente de 24 de kilograme din partea Uniunii Europene.

„Joia viitoare (13 aprilie – n.r.) intră banii pe carduri pentru cei 2,4 milioane de români pe care îi avem beneficiari la voucherele de alimente. Sper să facem o surpriză plăcută, poate chiar de miercuri (12 aprilie – n.r.).

Citește și: Data la care românii primesc voucherele de 250 de lei și pachetele cu alimente în aprilie. Anunțul făcut de Marcel Boloș

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aceasta este practic tranșa a șasea din voucherele de alimente. Apoi, am spus 750.000 de pachete alimentare în valoare de 390 de lei, acelea, sperăm noi, ca în final, până săptămâna viitoare sa avem mai mult de 800.000 livrate”, a declarat Marcel Boloș.

Pachetele de alimente de 24 de kilograme vor fi distribuite în țară persoanelor aflate în situații financiare sensibile. Județele în care există cei mai mulți beneficiari de vouchere pentru alimente și mese calde sunt: 

  • București
  • Suceava
  • Iași
  • Dolj
  • Bacău

Până acum, peste 2,37 de milioane de persoane primesc acest ajutor. 

Cât vor valora voucherele sociale de Paște 2023

Voucherele pentru alimente se vor acorda din două în două luni în 2023, astfel sumele se vor dubla. Așadar, românii vulnerabili vor primi mai mulți bani pentru cumpărături alimentare.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a declarat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de persoane care vor beneficia și ele de suma de 250 de lei, o dată la două luni.

Citește și: Pachetele cu alimente nu vor ajunge la toți beneficiarii înainte de Paște. Anunțul făcut de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Dezvoltării Europene

Măsurile de sprijin vin în ajutorul membrilor vulnerabili din România și reprezintă o protecție semnificativă în fața inflației actuale.