Cand vor fi platite alocatiile dublate ale copiilor. Anuntul presedintelui Klaus Iohannis: "Daca se taie pensiile speciale, va aparea un buget disponibil"

Author: L.S.
Actualizat: 29 nov 2020, 02:40

Dublarea alocatiilor pentru copii va fi posibila daca se taie pensiile speciale. Ce spune presedintele Klaus Iohannis despre bugetul de stat si alocatii.

Cand vor fi platite alocatiile dublate ale copiilor. Anuntul presedintelui Klaus Iohannis

Legea prin care alocatiile copiilor au fost dublate a fost promulgata recent de presedintele Klaus Iohannis, insa Guvernul a anunta ca nu se pot plati sumele pentru ca nu exista bani la buget. Cand vor fi platite alocatiile dublate ale copiilor? Premierul Ludovic Orban a facut o estimare in ce priveste momentul cand alocatiile vor putea sa fie acordate conform legii, iar aceasta ar fi luna iulie a acestui an.

Presedintele Klaus Iohannis a facut un anunt prin care explica ce se intampla cu alocatiile copiilor.

"Guvernul îşi face ultimele calculce, dar vreau să subliniez o chestiune foarte importantă pentru că am observat câteva interpretări neconforme în diferite luări de poziţii. Şi eu şi Guvernul ne dorim creşterea alocaţiilor pentru copii. Partea mea a fost de a analiza legea şi de a decide promulgarea sau nu.

Legea este în regulă, drept pentru care am promulgat-o.

Guvernul îşi doreşte creşterea alocaţiilor. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ţine de bugetul naţional, aprobat înainte de legea care măreşte alocaţiile. Guvernul va găsi soluţia cea mai bună. Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni de zile Guvernul va găsi resursele", a declarat Klaus Iohannis.

" Dacă se taie pensiile speciale, va apărea un buget disponibil care poate fi, de exemplu, folosit pentru alocaţii, dar acesta este un calcul pe care trebuie să îl facă Guvernul"

, mai adăugat președintele.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Alocații copii 2020. Ludovic Orban anunță că nu poate dubla alocațiile

Citeste si: Ultima ora! Se dubleaza alocatiile pentru copii! Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeste si: Modificări la legea pensiilor! Toți pensionarii vor fi afectați din 2021