Când vor fi relaxate restricțiile din nou în București? Prefectul Capitalei, cea mai bună veste: „Convocăm comitetul...”

Autor: Amalia Georgescu
Condițiile în care vor fi relaxate din nou restricțiile în București
Sursa: PixaBay

Rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut semnificativ în București, astfel că autoritățile iau în calcul o nouă relaxare a restricțiilor. Ce anunț a făcut prefectul Capitalei?

Bucureștiul este cu un pas mai aproape de scenariul verde, având în vedere că bilanțul oficial anunțat de Grupul de Comunicare Strategică la început de săptămână a arătat că în Capitală, rata de incidență era de 1,59 cazuri la o mie de locuitori. Ce s-ar putea întâmpla cu restricțiile în zilele următoare?

Prefectul Capitalei, anunț oficial despre relaxarea restricțiilor în București

Rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 1,59 cazuri la o mie de locuitori în București, după mai multe luni în care Capitala s-a aflat în scenariul roșu și chiar la un pas de carantină. Scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus îi determină pe reprezentanții autorităților să se gândească din nou la relaxarea restricțiilor. Astfel, dacă în București rata de incidență va scădea sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, Capitala va intra în scenariul verde.

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a anunțat că autoritățile se gândesc să relaxeze din nou restricțiile, însă doar dacă se va păstra tendința descrescătoare timp de 48 de ore. Dacă această condiție va fi îndeplinită, joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta despre relaxarea restricțiilor.

„La fel ca la pragul de 3/1000, vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare.

Dacă se păstreză, convocăm comitetul joi.”, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit alephnews.ro .

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Florin Cîțu, anunț de ultimă oră: „Starea de alertă va fi prelungită!” Ce se întâmplă cu restricțiile?

Chiar dacă Bucureștiul va intra în scenariul verde, cetățenii vor fi obligați în continuare să poarte masca de protecție și le va fi interzisă deplasarea în afara locuinței în intervalul 22:00-05:00. În ceea ce privește relaxarea restricțiilor, restaurantele, barurile și cafenelele vor funcționa la o capacitate de 50% și vor putea fi organizate concerte cu participarea a cel mult 300 de persoane.

Premierul României, Florin Cîțu, este de părere că există o legătură importantă între scăderea ratei de infectare cu noul coronavirus și creșterea numărului de persoane vaccinate anti-Covid-19, acesta amintind în cadrul unei conferințe de presă că este foarte important ca românii să se vaccineze pentru a reveni când mai repede la normalitate. Începând cu data de 1 iunie se dorește relaxarea restricțiilor, însă deciziile vor fi luate ținând cont de contextul epidemiologic.

Citeste si: Relaxarea restricțiilor a început deja în Europa! Ce țări sunt cu un pas mai aproape de normalitate?

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.