Când vor începe să se facă plățile pe cardurile de alimente. Românii vor primi 250 de lei înainte de marea recalculare din luna septembrie

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 30 iul 2024, 19:14

2,6 milioane de persoane vor beneficia de un ajutor suplimentar de 250 de lei în luna august

Sursa: PixaBay

Pensionarii cu venituri mici și alte categorii vulnerabile vor primi un ajutor de 250 de lei pe cardurile de alimente, începând cu data de 14 august, înainte de recalcularea pensiilor programată pentru 1 septembrie.

Pensionarii români cu venituri sub 2.000 de lei pe lună, alături de alte categorii vulnerabile, vor primi un sprijin financiar sub forma unei încărcări de 250 de lei pe cardurile de alimente în luna august.

Când încep să se facă plățile

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că aceste plăți vor începe pe 14 august, imediat după finalizarea plății pensiilor. În total, aproximativ 2,6 milioane de persoane vor beneficia de acest ajutor.

Ajutorul financiar acordat de Guvernul României vizează mai multe categorii de persoane:

- Pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi speciale, cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

- Persoanele cu dizabilități (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2.000

de lei.

- Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei.

- Familiile monoparentale cu venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

- Familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutorul de incluziune, conform Legii nr. 196/2016.

- Persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare.

Citește și: Rebecca, decizie radicală în privința lui Antoni: „Nu mai suport”. Ce se întâmplă între cei doi concurenți de la „Casa Iubirii”

Citește și: Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia. Zeci de incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore

Modalitatea de utilizare a cardurilor

Cardurile de alimente, cunoscute și ca tichete sociale, vor fi încărcate cu suma de 250 de lei la fiecare două luni în 2024, ajungând la un total de 1.500 de lei pe an. Aceste carduri pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente sau mese calde, oferind un sprijin esențial celor cu venituri reduse.

În paralel cu aceste plăți, sistemul național de pensii se pregătește pentru marea recalculare a pensiilor.

Începând cu 1 septembrie, peste 3 milioane de români vor primi pensii recalculate, ceea ce va aduce majorări semnificative pentru mulți beneficiari. Procesul de introducere a datelor în sistem este aproape finalizat, iar primele plicuri cu pensiile recalculate vor fi trimise în următoarele două săptămâni.

Recalcularea pensiilor va lua în considerare vechimea în muncă, stagiul de cotizare și indicele de corecție, astfel încât fiecare pensie va fi individualizată.

Acest proces promite să aducă îmbunătățiri semnificative pentru pensionarii din România, care se confruntă cu dificultăți financiare.

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.