Când vor intra pensiile recalculate pe card! Data la care se livrează pensiile în luna septembrie

Autor: Laura Macovei

Când intră pensiile pe card în luna septembrie

Sursa: PixaBay

Pensionarii vor primi mai mulți bani începând cu 1 septembrie 2024, în urma procesului de recalculare a pensiilor. Unii vor primi banii prin poștaș, iar alții pe card, la câteva zile distanță.

Recalcularea pensiilor din septembrie aduce venituri mai mari pentru mai mult de 3 milioane de vârstnici. Unii vor primi pensiile prin poștaș, iar alții pe card. Pe card, pensiile recalculate vor intra pe 12 septembrie.

Citește și: Cine sunt pensionarii care pot beneficia de pensia socială. Documentele pe care românii trebuie să le depună pentru a primi un astfel de ajutor

Pe ce dată primesc pensionarii banii, în septembrie

Creșterea pensiilor va fi în medie de 500 lei. Până în acest moment, procesul de recalculare a ajuns la jumătate, iar deciziile urmează să ajungă la oameni începând cu data de 15 august.

Un aspect important de care trebuie să țină cont românii este că recalcularea poate veni și cu erori. Pensionarii sunt rugați ca, odată ce primesc deciziile de recalculare, să verifice informațiile din document, adică datele de identificare și perioadele contributive. 

Dacă identifică vreo greșeală, aceștia au posibilitatea de a contesta recalcularea în termen de 45 de zile la Casele Teritoriale de Pensii. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Pensionarii care vor avea cel mai mare venit

Vârstnicii cu stagii de cotizare de peste 40 de ani vor beneficia de cele mai mari majorări, deoarece vor acumula puncte de stabilitate.

De cealaltă parte, peste 1 milion de pensionari vor avea veniturile îngheţate.

De la 1 septembrie începe mica recalculare. La calculul pensiei vor fi adăugate veniturile nepermanemte: sporurile, primele și al treisprezecelea salariu.

Citește și: Poștașii încep să împartă deciziile de recalculare a pensiilor: De la 1 septembrie unii români vor primi pensiile majorate

De la 1 ianuarie 2025 urmează o nouă majorare a pensiilor. Acestea vor fi indexate cu rata inflației și cu 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Majorarea va fi de cel puțin 10%, potrivit șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu.