Când vor primi românii pensiile recalculate! Marius Budăi a făcut anunțul: „Începând cu data de..”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 aug 2024, 18:00

Când primesc românii pensiile recalculate

Sursa: Facebook

Procesul de recalculare a pensiilor ajunge la final. În acest context, pensionarii vor primi mai mulți bani începând de luna viitoare.

Potrivit ministrului Marius Budăi, românii își vor primi pensiile recalculare începând cu data de 1 septembrie 2024. 

Citește și: Când vor începe să se facă plățile pe cardurile de alimente. Românii vor primi 250 de lei înainte de marea recalculare din luna septembrie

Recalcularea pensiilor ajunge la final

Marea recalculare a pensiilor este aproape de final.

Această recalculare importantă utilizează o nouă formulă care introduce valoarea punctului de referință (VPR).

Casele județene de pensii au început deja listarea deciziilor care conțin noul cuantum al pensiilor. Aceste decizii vor fi distribuite beneficiarilor în conformitate cu un protocol încheiat cu Poșta Română, începând cu data de 15 august.

„Ceea ce se întâmplă acum în casele județene de pensii, și anume acel (…) proces de listare a deciziilor de pensionare cu noile cuantumuri ale pensiilor recalculate și trimiterea lor către Poșta Română, este un răspuns ferm și un angajament ferm al Guvernului

Ciolacu că pensiile vor fi plătite recalculate, începând cu data de 1 septembrie, așa cum este angajamentul luat de actuala majoritate prin legea care a fost promovată în Parlament, promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Este acea convenție cu Poșta Română, care prevede că după data de 15 august toate deciziile de pensii recalculate, care conțin recalcularea, vor fi trimise către seniorii României (…), începând cu 1 septembrie, conform calendarului legal asumat, data de 1 și 15 septembrie pentru seniorii României care primesc pensia cu Poșta Română, și între 12 și 14 septembrie pentru cei care primesc pensia în cont, pe card (…), să poată fi făcute și plățile,”   a

declarat Marius Budăi la  B1TV.

Metoda de calculare a pensiei

Cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referință.

Citește și: Noua lege a pensiilor prevede penalizări pentru pensionarea anticipată începând cu 1 septembrie. Află ce excepții și reguli au fost actualizate

VPR-ul reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie la data intrării în vigoare a proiectului de lege și nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzut de legislația anterioară, respectiv 25.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!