Canicula a făcut deja prima victimă! Un bărbat din Vaslui a murit în timp ce lucra pe acoperișul unei case

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 19 iun 2024, 23:49

Canicula a făcut deja prima victimă! Un bărbat din Vaslui a murit în timp ce lucra pe acoperișul unei case

Sursa: Observator/Pixabay

În această căldură extremă, un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost găsit decedat pe acoperișul unui bloc, unde urcase să facă reparații.

Astăzi, Vasluiul a fost lovit de un val de căldură extremă, cu temperaturi resimțite de până la 48 de grade Celsius la umbră.

Un bărbat din Vaslui a murit din cauza căldurii

În Vaslui, temperatura resimțită a atins 41 de grade Celsius, iar pe acoperiș, smoala și tabla încinsă au creat condiții insuportabile.

Un bărbat din Vaslui, aflat pe acoperișul unui bloc, a fost găsit fără suflare.

Acesta făcea reparații, când soția sa a urcat disperată pe acoperiș să îl verifice.

„A văzut nevasta-sa că nu mai vine după o jumătate de oră şi a dat alarma. S-a dus, l-a văzut, el se zbătea pe acoperiş. Am înţeles că suferă şi cu inima. La căldura asta... sănătos să fii şi tot", povesteşte un vecin, conform Observator.

„L-am găsit decedat. Era pe acoperiş cu arsuri de gradul 3, arsuri solare. Din neglijenţă a rămas sus, a lucrat în aceste temperaturi ridicate şi noi nu am putut face nimic pentru el, din nefericire", declară medicul SMURD dr. Ahmed Nazar Chishti.

Citește și: Cel puțin 550 de pelerini au murit din cauza temperaturilor extreme, la pelerinajul de la Mecca. Termometrele au arătat peste 50 de grade Celsius

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Bucureștiul, sufocat de căldură

Nici situația din București nu a fost cu mult mai bună. Aproape trei mii de oameni au solicitat ajutorul ambulanței în ultimele două zile de caniculă. Echipajele de urgență au fost solicitate în locuri publice, unde soarele dogorea puternic, înregistrând o creștere de 40% a cererilor.

În Capitală, serviciile de ambulanță au fost solicitate masiv, evidențiind dificultățile pe care le au locuitorii în fața caniculei.

Valul de căldură nu se oprește aici. Se așteaptă să dureze încă o săptămână, cu mâine fiind ziua cea mai fierbinte. 35 de județe și Capitala vor fi sub cod portocaliu sau galben de caniculă.

Citește și: Cine sunt victimele din Cluj care au murit electrocutate în piscina gonflabilă. Au intrat să se răcorească și au avut parte de un sfârșit tragic

„Temperaturile vor urca până la 40 de grade Celsius la umbră, la numai două grade de maxima absolută a lunii iunie la noi în țară. S-a atins în 1918. Nopțile vor continua să fie tropicale", spune Simona Căpşună, meteorolog.