Canicula a făcut ravagii în România! Oamenii au început să cadă pe stradă din cauza temperaturilor ridicate

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 19 iun 2024, 19:13

Canicula a făcut ravagii în România! Oamenii au început să cadă pe stradă din cauza temperaturilor ridicate

Sursa: Pixabay

Temperaturile extreme au pus România pe jar, iar zeci de persoane au ajuns la spital după ce au leșinat pe stradă din cauza căldurii insuportabile.

În multe regiuni, temperaturile resimţite au depăşit 40 de grade Celsius, ceea ce a îngreunat viața de zi cu zi a multor locuitori.

Oamenii au căzut pe stradă din cauza căldurii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Județele vizate de această avertizare includ Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, și municipiul Bucureşti.

În București, temperaturile au atins 40 de grade Celsius și au transformat străzile într-un adevărat cuptor. Situația a fost și mai gravă în mijloacele de transport în comun, unde căldura era mai intensă decât pe străzi.

Citește și: Cel puțin 550 de pelerini au murit din cauza temperaturilor extreme, la pelerinajul de la Mecca. Termometrele au arătat peste 50 de grade Celsius

Orașe precum Turnu Măgurele și Alexandria au înregistrat cele mai ridicate temperaturi, de 41 de grade Celsius. În alte localități, precum Oltenița, Videle, Bechet, Calafat, Moldova Veche, Bozovici, temperaturile au ajuns la 40 de grade, iar la Timișoara, Arad, Fetești, Cernavodă și Drobeta Turnu Severin s-au înregistrat 39 de grade Celsius.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”

La nivel național, multe persoane au necesitat intervenția de urgență a medicilor. În județul Timiș, unitățile de Primiri Urgențe au fost solicitate în mod constant. În județul Mehedinți, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două dintre acestea fiind transportate la spital după ce au leșinat pe stradă.

Recomandări pentru populație, în zilele caniculare

Medicii atrag atenția asupra importanței hidratării corespunzătoare și recomandă consumul de lichide la temperatura camerei.

Lichidele cu gheață pot avea un efect termic advers asupra organismului și sunt periculoase în special pentru persoanele cu afecțiuni cardiace.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță caniculă, cu un grad de disconfort termic accentuat și temperaturi de până la 40 de grade Celsius la umbră: Cum va fi vremea în țară joi, 20 iunie 2024

Meteorologii avertizează că valul de căldură nu se va opri aici.

Se așteaptă ca temperaturile să crească și mai mult în următoarele zile, atingând valori de 40 de grade Celsius chiar și la umbră. Oamenii sunt sfătuiți să rămână în case, să evite expunerea la soare și să ia toate măsurile necesare pentru a se proteja de efectele devastatoare ale caniculei.

 

 


Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!