Canicula revine în România! Județele din țară unde temperaturile vor depăși 36 de grade, iar disconfortul termin va fi accentuat

Autor: Laura Macovei

Revine canicula în România. Temperatura maximă va atinge 36 de grade Celsius

Sursa: Pixabay

Meteorologii vin cu noi vești la sfârșit de luna iulie: canicula revine! Iată care sunt județele afectate și ce temperaturi se vor înregistra în următoarele zile în țară.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de caniculă pentru zilele de duminică și luni, care va afecta regiunile vestice, sudice și estice ale țării. Această avertizare este valabilă pentru București și județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman și Vâlcea.

Citește și: Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat

Județele vizate de cod galben de caniculă

Potrivit ANM, luni, temperaturile maxime vor oscila între 30 și 36 de grade Celsius, în timp ce minimele vor varia între 10-11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 22-23 de grade pe litoral.

Cerul va fi predominant senin, cu unele înnorări nocturne în nord, nord-vest și parțial în centrul teritoriului, unde izolat sunt posibile ploi de scurtă durată, în special la munte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile estice și vestice.

În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cu maxime între 34 și 37 de grade Celsius.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Disconfortul termic va fi accentuat și în Banat, Crișana, estul Munteniei, Moldova și pe alocuri în Transilvania, unde temperaturile vor atinge 35-36 de grade Celsius. În aceste regiuni, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, amplificând disconfortul termic.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, temperaturile vor rămâne ridicate, cu maxime care vor ajunge până la 35-36 de grade Celsius.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță sfârșitul caniculei în România și Europa: Când se vor putea bucura românii de temperaturi mai scăzute

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și la începutul nopții, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va crește.

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.