Canicula vine peste România! În ce județe vom avea cod portocaliu. ANM a făcut anunțul

Author: Lavinia Medrea

Canicula vine peste România! În ce județe vom avea cod portocaliu. ANM a făcut anunțul

Sursa: PixaBay

ANM a atenționat că în următoarele zile vom avea parte de o căldură puternică în toată România. Iată care sunt județele vizate.

Administrația Națională de Meteorologie a atenționat că temperaturile vor atinge chiar și 38 de grade la umbră. Se anunță cod portocaliu de caniculă în mai multe județe din România.

Cod portocaliu de caniculă în România! Iată care sunt județele vizate

Căldura va atinge cote extreme în următoarele zile în aproape toată România. Meteorologii ANM au anunțat că vom simți temperaturi mari, iar la umbră se vor înregistra chiar și 38 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile vor atinge valori de 38 de grade Celsius la umbră până vineri, 30 iunie 2022. Vom avea cod portocaliu de caniculă în zilele de 29, 30 iunie, dar probabil și pe 1 iulie. Vor fi cel mai probabil resimțite disconfortul termic accentuat și un val de căldură puternic.

Citeste si: Planeta este în pericol de încălzire globală! Secretarul general al ONU: „Mergem cu ochii închişi spre o catastrofă climatică”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Zonele vizate se află în vestul României, iar restul regiunilor din țară sunt vizate de un cod galben de caniculă. În zilele de miercuri, joi și vineri, vom avea un val de căldură puternic în vest, nord-vest și local în centrul României. Temperaturile se vor situa aproape de maximele extreme pentru această perioadă din an. Cel mai des se vor înregistra temperaturi de 37- 38 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi puternic resimțit.

Județele vizate de codul portocaliu de căldură sunt următoarele:

  • Satu Mare
  • Arad
  • Timiș
  • Bihor
  • Sălaj
  • Maramureș
  • Cluj
  • Mureș 
  • Bistrița-Năsăud

În zonele menționate anterior, valul de căldură va fi persistent și puternic, iar temperaturile se vor situa aproape de valorile maxime extreme pentru această perioadă din an.

Cel mai frecvent se vor înregistra 37- 38 de grade, iar disconfortul termic va fi imposibil de ignorat.

Citeste si: Prognoza meteo ANM miercuri, 29 iunie 2022. Cod galben și portocaliu de caniculă. Meteorologii anunță disconfort termic ridicat

În restul țării, temperaturile maxime se vor încadra între 33- 37 de grade. Disconfortul termic va fi puternic resimțit în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși valoarea critică de 80 de unități.

Pentru ziua de marți, ANM a emis o avertizare de cod galben pentru județele Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș. Temperaturile maxime de marți se vor încadra în intervalul 35- 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va trece de valoarea critică de 80 de unități.