Cannes 2023. Cele mai memorabile momente din istoria festivalului

Autor: Bianca Vidoi
Cele mai memorabile momente din istoria festivalului
Sursa: Facebook Festival de Cannes

Cannes 2023. Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2023 începe la data de 16 mai 2023, iar timp de 11 zile, vedetele vor veni pe covorul roșu.

Cannes 2023. Anul acesta va avea loc ediția cu numărul 76 a Festivalului de Film de la Cannes, iar de-a lungul anilor, pe covorul roșu au fost numeroase incidente controversate și filme ce au rămas în istoria evenimentului.

Citește și: Festivalul de la Cannes 2023. Programul complet al festivalului

Filme memorabile care au făcut istorie la Cannes

Parasite

Membrii familiei lui Ki-Taek au o relație apropiată, dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, Ki-woo, fiul cel mare, este recomandat de un prieten, student la o universitate, să accepte o slujbă bine plătită ca guvernant la o familie bogată. În speranța de a câștiga un venit stabil pentru familia sa, Kieu se îndreaptă spre casa familiei Pak pentru un interviu.

Acolo îl întâlnește pe Yong-kyo, frumosul moștenitor al acestui imperiu, iar după prima întâlnire între două familii, două lumi opuse, membrii acestora sunt puși într-o situație incontrolabilă. 

Amour

Georges și Anne sunt octogenari și profesori de muzică pensionari. Fiica lor este, de asemenea, muzician și locuiește în străinătate împreună cu familia sa. Într-o zi, Anne este victima unui accident. Dragostea care unește acest cuplu în vârstă este pusă la încercare. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

Otilia și Găbiță locuiesc în aceeași cameră într-un cămin studențesc.

Ele sunt colege de facultate și trăiesc într-un oraș din România la sfârșitul regimului comunist. Otilia închiriază o cameră într-un hotel ieftin. Găbiță este însărcinată, avortul este ilegal și niciuna dintre ele nu a experimentat vreodată unul.

Rosetta

Tânără și impulsivă, Rosetta duce o viață săracă alături de mama ei alcoolică. Măcinată de disperare și nefericire, ea ar face orice pentru a obține un loc de muncă, pentru a obține ceea ce majoritatea dintre noi considerăm de la sine înțeles.

Taxi Driver

Taxi Driver este un studiu de caracter surprinzător de plauzibil despre Travis Bickle, un veteran al războiului din Vietnam care suferă de insomnie și care își petrece nopțile la volanul unui taxi pe străzile din New York. Travis Bickle, care suferă de insomnie, își petrece nopțile la volanul unui taxi care circulă pe străzile din New York City.

Citește și: Premiile Gopo 2023. Lista completă a câștigătorilor de anul acesta

Cele mai controversate incidente din timpul Festivalului de la Cannes

Festivalul de la Cannes se află la a 76-a ediție, iar de-a lungul acestei perioade de timp, multe momente controversate au avut loc, iar acestea sunt cele mai cunoscute incidente din toți anii evenimentului de film. Dario Argento este un regizor cunoscut, iar în anul 2013, fiica acestuia a făcut un gest ce nu a fost apreciat de admiratori. Asia Argento a participat la ceremonia de închidere a festivalului, iar pe covorul roșu, aceasta a arătat degetul mijlociu fotografilor, aflându-se că a fost deranjată de remarca unui fotograf.

În 2018, 82 de femei, printre care Cate Blanchett, Kristen Stewart, Salma Hayek, Jane Fonda și regizoarele Agnes Varda, Ava DuVernay și Patty Jenkins, au umblat covorul braț la braț într-un protest tăcut față de modul în care festivalul tratează femeile, care include interzicerea femeilor care poartă pantaloni și pantofi plate și tratamentul mamelor care lucrează la festival.

Actorii din „24 Hour Party People” au crezut că este o idee bună să arunce porumbei falși morți, cu pene adevărate și gheare peste mesele de la restaurant. Aceștia au fost scoși rapid din Majestic după ce mesenii nu au fost impresionați. Cu toate acestea, ei i-au câștigat pe Joel și Ethan Coen, care ar fi fost „amuzați” de momentul bizar.

Citește și: 4 filme regizate de Tim Burton, proaspătul iubit al Monicăi Bellucci

Surse: cinemagia.ro, etcanada.com

 

Taguri: