Capitala Australiei intră în carantină pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei. A fost descoperit un singur caz de Covid

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 29 iul 2022, 12:30
Capitala Australiei intră în carantină.
Sursa: PixaBay

Capitala Canberra intră în carantină pentru o săptămână după ce a fost descoperit un singur caz de Covid.

Canberra intră în carantină pentru șapte zile după descoperirea unui singur caz de Covid-19. Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când în capitala Australiei este instituită această măsură.

Citeste si: Pot fi angajații obligați să se vaccineze ca să fie primiți la locul de muncă? Decizia luată de Ministerul Sănătății

Capitala Australiei intră în carantină

Autoritățile din Australia au decis să închidă capitala, pentru a preveni răspândirea tulpinei Delta. Astfel, oficialii au hotărât impună carantina pentru o săptămână în Canberra, capitala țării, după ce a fost raportat primul și singurul caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2. 

Potrivit wowbiz, este pentru prima dată când autoritățile din Australia iau o astfel de măsură de la începutul pandemiei de coronavirus și până acum. Cu toate acestea, varianta Delta le-a stricat planurile oficialilor în ceea ce privește strategia „Zero Covid”. 

Citeste si: CNSU a publicat lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic. SUA și alte trei țări au intrat în zona roșie

Prin urmare, începând de joi, 12 august, capitala Australiei va rămâne închisă, iar cei circa 400 de mii de locuitori sunt obligați să stea în izolare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Chiar dacă Australia nu a intrat niciodată în carantină, autoritățile au luat acestă măsura după ce o persoană infectată cu coronavirus a intrat în contact cu mai multe persoane în perioada de boală în care era foarte contagioasă. Astfel, autoritățile au decis să ia această măsură pentru a împiedica un posibil dezastru epidemiologic. 

„Este cel mai grav risc sanitar întâmpinat în teritoriu de la începutul anului şi chiar de la începutul pandemiei”,   a afirmat Andrew Barr, şeful de guvern al teritoriului capitalei australiene.

Peste 10 milioane de cetățeni din Melbourne şi Sydney se află în izolare la domiciliu, în prezent. Totodată, și o parte din vestul statului New South Wales a intrat în carantină, iar specialiștii sunt îngrijorați de evoluția COVID-19 în acea zonă, pentru ei consideră că populația ar fi mai vulnerabilă. 

Citeste si: Lovitură cruntă pentru românii care vor să călătorească în această țara. A fost instaurata STAREA DE URGENȚĂ. Restricțiile sunt dure

„Cer întregii noastre comunităţi aborigene să stea acasă, să se testeze în caz de simptome şi, evident, să se vaccineze cât mai repede posibil”, a declarat Marianne Gale, ministrul sănătăţii din New South Wales.

Australia a raportat până la acest moment, 37.500 de cazuri de îmbolăviri de COVID-19 şi 946 decese ca urmare a infectării cu coronavirus.