Capsulele timpului: Ce contin recipientele care vor fi redeschise in anul 6939

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 aug 2021, 13:35

Doua capsule ale timpului au fost ingropate cu ocazia targurilor mondiale de la New York, din 1939 si 1964.

Cu ocazia Targurilor Mondiale desfasurate la New York, in 1939 si 1964, compania Westinghouse Electric a pregatit doua capsule ale timpului, programate sa fie desigilate in anul 6939. Desi recipientele ingropate de gigantul american nu au fost primele capsule ale timpului realizate, Capsula I a fost cea dintai care a purtat aceasta denumire, iar Westinghouse a fost prima companie care a adoptat o abordare stiintifica, sigiland continutul recipientelor in asa fel incat sa reziste timp de 5.000

de ani, pana la redescoperirea lor, relateaza Business Insider.

Targul din 1939, care a avut loc loc in parcul Flushing Meadows, din New York, amenajat special pentru aceasta ocazie, a fost prima expozitie internationala axata pe viiitor, avand sloganul Dawn of a New Day (n.r. Zorii unei noi zile, in limba engleza). Cu aceasta ocazie, compania Westinghouse Electric, cunoscuta pentru inventiile si inovatiile din epoca, a pregatit o capsula a timpului, cu scopul de a oferi o imagine de ansamblu asupra modului de viata din secolul al XX-lea si de a le usura munca arheologilor, antropologilor sau a istoricilor
din viitor. O a doua capsula a fost ingropata 25 de ani mai tarziu, in 1964, cu ocazia urmatorului Targ Mondial de la New York. Ambele urmeaza sa fie deschise la 5.000 de ani de la sigilarea primeia, in 6939.

Cele doua recipiente, in forma de glont, masoara 2.29 metri in lungime si au un diametru de aproximativ 21 de centimetri. Capsula I cantareste in jur de 363 de kilograme, in timp ce a doua este de doua ori mai usoara.
Prima a fost realizata dintr-un aliaj neferos care contine cupru, in proportie de 99.4%, crom, 0.5% si argint, 0.1%, ca sa reziste la coroziune timp de mai multe milenii.

Capsula II este facuta din Kromarc 55, un otel inoxidabil care contine fier, 52.6%, nichel, 21.24%, crom, 15.4%, mangan, 8.2%, molibden, 2.15%, silicon, 0.22%, carbon 0.05%, fosfor, 0.013% si sulf, 0.012%. Obiectele sigilate in cele doua recipiente sunt protejate de cate o anvelopa din sticla, in care a fost pompat azot, respectiv argon.
( sursa Mediafax)

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.