Captură uluitoare făcută de Poliția de Frontieră la vama Giurgiu-Ruse! Ce ascundea șoferul unui autocar sub scara autovehicului?

Autor: Andrei Costanda

Poliția de Frontieră a oprit un șofer turc de autocar pentru un control de rutină, iar descoperirea a fost uluitoare.

Sursa: Radio România

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au descoperit 11.800 de țigarete de contrabandă ascunse sub scara unui autocar condus de un șofer turc, care este acum cercetat penal.

Polițiștii de frontieră români și bulgari au realizat o descoperire impresionantă la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse. În data de 26 mai 2024, în jurul orei 15:30, un control de rutină asupra unui autocar a dezvăluit o captură uluitoare de țigări de contrabandă, ascunse sub scara autovehiculului.

Contrabandă cu țigarete la vama Giurgiu-Ruse

Conform informațiilor furnizate de Poliția de Frontieră, un cetățean turc în vârstă de 47 de ani, conducând un autocar al unei firme de transport persoane, s-a prezentat la punctul de trecere pentru a intra în țară.

Acest control de rutină a luat o turnură neașteptată când, în urma verificărilor amănunțite, polițiștii au descoperit 11.800 de țigarete ascunse și nedeclarate.

Țigările, compuse din 460 pachete cu timbru fiscal turcesc și 130 pachete de proveniență duty free, erau disimulate cu grijă sub scara autocarului. Întreaga cantitate de țigarete, estimată la o valoare de aproximativ 15.000 de lei, a fost confiscată imediat de autorități.

„În data de 26.05.2024, în jurul orei 15:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean turc, în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autocar ce aparține unei firme de transport persoane”, a specificat Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Citește și: Raisa, copila dispărută din Dolj, a fost găsită decedată la 400 de metri de casă. Fetița prezenta urme de violență pe corp

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Accident devastator la Râșnov: Un tânăr și-a pierdut viața, iar alte două persoane au fost grav rănite

Aproape 600 de pachete de țigarete au fost confiscate

După controlul mijlocului de transport, polițiștii au descoperit sub scara autocarului 11.800 de țigarete (460 pachete de țigări cu timbru fiscal turcesc și 130 pachete de țigări de proveniență duty free), toate aparținând șoferului. În urma acestei descoperiri, întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră.

„Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 15.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, iar față de șofer a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, au mai transmis polițiștii.

Această operațiune demonstrează încă o dată vigilența și profesionalismul polițiștilor de frontieră, care reușesc să prevină și să combată activitățile ilegale desfășurate la granițele țării.

Contrabanda cu țigări reprezintă o problemă majoră pentru autorități, având implicații economice semnificative și afectând sănătatea publică.

Cazul șoferului turc, în vârstă de 47 de ani, este acum sub investigație, iar autoritățile urmează să stabilească toate detaliile legate de acest incident. Se așteaptă ca, la finalizarea cercetărilor, procurorii să propună soluțiile legale adecvate pentru infracțiunea de contrabandă comisă de acesta.