Capusele, o ISTERIE sau o realitate? Vezi ce spun medicii specialisti VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:02

La Sibiu un jurnalist de origine germana a murit in urma unei boli cauzate de muscatura unei capuse.

Deoarece afectiunea prezenta simptomele altor boli, barbatul a fost diagnosticat gresit timp de 4 ani atat de medicii din Romania, cat si de cei din Austria.

 

A fost astfel tratat de cancer, meningita sau guta. In cele din urma jurnalistul a paralizat total si a orbit. Pana la urma medicii au realizat ca este vorba de boala Lyme, insa a fost prea tarziu.

 

Invitat in platoul emisiunii "Draga mea prietena" Stefan Ion, medic primar de boli infectioase, a spus ca Boala Lyme este o realitate. 

 

El a precizat ca medicii infectionisti stiu foarte multe despre ea, insa spune ca in ultima perioada, datorita mediatizarii excesive, fenomenul a capatat o amploare care este la granita panicii.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce a pățit Culiță Sterp în aeroport? „Atunci când văd un om care muncește vreau să îi dau bani. O fi crezut că vreau să îmi bat joc de el sau să îi întind o capcană.”

 

"Boala Lyme este si o isterie si o realitate. Este o realitate, este un fenomen absolut natural cu care ne confruntam de multa vreme. Boala a fost diagnosticata inca din 1910. Infectionistii cunosc chiar foarte multe despre aceasta boala. Nu este necunoscuta. Insa poate si datorita mediatizarii unui caz nefericit, poate si datorita internetului, fenomenul a capatat o amploare care este la granita painicii. Cred ca este un fenomen hipertorfiat in ultima vreme si exista riscul supradiagnosticarii si excesului de zel in managerierea acestui fenomen", a spus Stefan Ion.

 

Medicul specialist a oferit cateva sfaturi legate de cum ar trebui sa procedam daca suntem muscati de o capusa. El spune ca ideal ar fi sa mergem la doctor, insa a declarat ca aceasta poate fi scoasa si cu ajutorul unei bucati de grasime, untura sau ulei.

 

"Este bine daca suntem muscati de o capusa sa ne adresam specialistului daca este posibil.

Exista o anumita modalitate de scoatere a capusei. Ea nu trebuie smulsa. Ideal ar fi sa folosim o penseta speciala cu varf curb, care sa aiba priza chiar la baza tegumentului, si priza sa fie pe capul capusei, nu pe corp. Scoaterea trebuie sa se faca prin ridicare, nu prin rasucire sau smulgere. Sunt si metode naturale care ajuta la desprinderea capusii de tegument. Spre exemplu, punerea unei bucati de grasime, untura sau ulei, care acopera intreaga suprafata a capusii si o impiedica sa mai respire.
Asfixiata, ea se desprinde singura"
.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.