Deoarece afectiunea prezenta simptomele altor boli, barbatul a fost diagnosticat gresit timp de 4 ani atat de medicii din Romania, cat si de cei din Austria.
A fost astfel tratat de cancer, meningita sau guta. In cele din urma jurnalistul a paralizat total si a orbit. Pana la urma medicii au realizat ca este vorba de boala Lyme, insa a fost prea tarziu.
Invitat in platoul emisiunii "Draga mea prietena" Stefan Ion, medic primar de boli infectioase, a spus ca Boala Lyme este o realitate.
El a precizat ca medicii infectionisti stiu foarte multe despre ea, insa spune ca in ultima perioada, datorita mediatizarii excesive, fenomenul a capatat o amploare care este la granita panicii.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
"Boala Lyme este si o isterie
Medicul specialist a oferit cateva sfaturi legate de cum ar trebui sa procedam daca suntem muscati de o capusa. El spune ca ideal ar fi sa mergem la doctor, insa a declarat ca aceasta poate fi scoasa si cu ajutorul unei bucati de grasime, untura sau ulei.
"Este bine daca suntem muscati de o capusa sa ne adresam specialistului daca este posibil.
Exista o anumita modalitate de scoatere a capusei. Ea nu trebuie smulsa. Ideal ar fi sa folosim o penseta speciala cu varf curb, care sa aiba priza chiar la baza tegumentului, si priza sa fie pe capul capusei, nu pe corp. Scoaterea trebuie sa se faca prin ridicare, nu prin rasucire sau smulgere. Sunt si metode naturale care ajuta la desprinderea capusii de tegument. Spre exemplu, punerea unei bucati de grasime, untura sau ulei, care acopera intreaga suprafata a capusii si o impiedica sa mai respire.