Caracteristicile unui dormitor care poate oferi un confort maxim

Author: Oana Iosif

Pentru ca proprietarii unei case sa poata face performante in viata de zi cu zi, este important sa se odihneasca bine. Unul dintre rolurile principale pentru o odihna de exceptie este indeplinit de catre dormitor, care trebuie sa dispuna de anumite caracteristici.

Reglarea temperaturii din dormitor este primul pas catre un somn odihnitor

Temperatura camerei nu trebuie sa fie prea ridicata. Cel mai potrivit interval al temperaturii este de 18-22 de grade Celsius. Temperatura prea scazuta sau prea ridicata ii face pe oameni sa se trezeasca des noaptea, iar a doua zi sa fie mai obositi decat erau atunci cand au adormit. Cu toate astea, specialistii spun ca temperaturile ceva mai scazute sunt mai sanatoase decat caldura excesiva.

Potrivit Rame-Pat.ro, alte aspecte care conteaza pentru un somn bun le includ pe urmatoarele:

  • trebuie sa se tina cont ca umiditatea scazuta ingreuneaza respiratia: In mod ideal, umiditatea ar trebui sa se situeze in intervalul 50%-70%. Umiditatea este benefica daca are un nivel potrivit: mediile prea uscate sunt de evitat, deoarece astfel va fi ingreunata respiratia. In acest sens, umidificatoarele sunt un bun aliat;

  • dispozitivele electronice din dormitor nu sunt benefice pentru organism: acestea pot crea campuri electromagnetice care perturba somnul. Ideal ar fi, ca daca exista un televizor totusi in dormitor, sa fie deconectat inainte de somn. De asemenea, telefonul mobil nu trebuie sa se afle in apropierea capului in timpul odihnei;

  • cu cat camera este mai intunecata, cu atat relaxarea este incurajata: o camera intunecata asigura o dispozitie buna pentru urmatoarea zi. Lumina artificiala afecteaza somnul si chiar incurajeaza trezirile pe timp de noapte.

    Un pat confortabil inseamna si o odihna sanatoasa. In aceasta idee, somierele din lemn sunt o idee eficienta!

    Cei care opteaza pentru somiere din lemn cu picioare se bucura de un somn linistit si de un produs rezistent pe termen lung. Exista somiere cu lamele late sau mai subtiri, potrivite pentru fiecare utilizator in parte. Acestea au zone independente de odihna, ceea ce inseamna ca miscarile nu sunt transmise de la o persoana la cealalta in timpul odihnei.

    Somierele pot fi simple sau electrice, cu telecomanda. Cele electrice sunt folosite in unitatile medicale, pentru confortul sporit al pacientilor. Cu toate astea, somierele cu telecomanda pot fi folosite de orice persoana chiar si acasa. In acest fel, utilizatorii vor putea sa isi modifice pozitia in timp ce se relaxeaza in pat:

  • somiera poate fi ridicata in partea superioara pentru a privi la televizor sau a citi;

  • reglarea in partea inferioara se face pentru o circulatie a sangelui corecta.

    Nu doar somiera joaca un rol important in ceea ce priveste calitatea patului, ci si salteaua si pernele. Pentru a ajuta la odihna, salteaua trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte de baza:

  • sa absoarba transpiratia;

  • sa mentina caldura;

  • sa sprijine corpul corect, astfel incat sa se adapteze perfect anatomiei coloanei vertebrale;

  • sa fie igienica.

    Pernele trebuie sa sustina capul intr-o pozitie naturala. Pozitia capului trebuie sa fie la acelasi nivel cu gatul: nu mai jos sau mai sus de linia gatului. Cele mai confortabile perne sunt cele cu puf si pene de gasca si tesatura 100% din bumbac.

    Chiar si design-ul unui dormitor contribuie la starea de bine a utilizatorilor. Spre exemplu, daca opteaza pentru rame de pat de tip boxing, ei se vor simti intotdeauna ca si intr-o camera de hotel de lux. Paturile boxing sunt foarte confortabile si moi, cu tapiterii elegante si fine.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.