Carambol teribil pe Autostrada Soarelui: 55 de masini implicate in accident si 17 victime ranite! Traficul a fost blocat si a fost activat Planul Rosu de interventie!

Author: Ana Filip
Actualizat: 28 iul 2022, 02:30
Accidente in lant pe Autostrada Soarelui vineri dimneata
Sursa: Facebook

Haos urias pe Autostrada Soarelui in aceasta dimineata! Au fost implicate 55 de masini si 17 victime au fost duse la spital. Autoritatile au activat planul rosu de interventie!

In aceasta dimineata s-au produs mai multe accidente in lant pe Autostrada Soarelui, A2 Bucuresti-Constanta, din cauza cetei dense. Autoritatile au anuntat initial un accident in care au fost implicate 20 de masini, dar ulterior pe masura ce s-a intervenit bilantul a devenit din ce in ce mai grav. Astfel, in cele din urma s-a constatat faptul ca au fost implicate de fapt, 55 de masini si 17 victime au fost fost ranite si au necesitat ingrijiri medicale rapide.

La scurt timp de la producerea teribilului carambol autoritatile au declansat planul rosu de interventie si la fata locului au sosit zeci de ambulante si un elicopter SMURD.

Accidente in lant pe Autostrada Soarelui in aceasta dimineata

Conform datelor transmise de Centrul Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, accidentul in lant s-a produs in zona municipiului Medgidia, pe sensul de mers catre litoral, din cauza cetei dense si a vizibilitatii reduse.

Ulterior traficul rutier a fost oprit total pe sensul catre Constanta, unde s-au format coloane de masini pe mai multi kilometri.
Toti soferii au fost sfatuiti sa respecte indicatiile politistilor de pe traseu care au ajutat la fluidizarea circulatiei, sa adapteze viteza la conditiile de trafic si sa nu efectueze manevre riscante precum depasirea unei coloane de masini sau intoarceri pe portiuni de sosea unde este interzis.
Daca initial s-a comunicat faptul ca 20 de masini au fost implicate in accidentul rutier, pe masura ce s-a intervenit bilantul a devenit din ce in ce mai grav.
In cele din urma autoritatile au anuntat ca au fost implicate 55 de masini in total in carambol, 17 persoane, dintre care 5 copii, au avut nevoie de ingrijiri medicale si au fost transportate la spital. La fata locului au sosit 20 de ambulante si un elicopter SMURD si s-a declansat planul rosu de interventie.

„Au fost evaluate 140-150 de persoane.

Asta nu înseamnă că toate au necesitat îngrijiri medicale. Peste 14 persoane au fost transportate la spitale, printre care și copii. Imediat colegii vor muta toate autoturismele implicate pe banda de urgență, poliția dacă va finaliza ancheta se va putea fluidiza traficul în zonă. Planul alb înseamnă capacitatea de primire a victimelor de către unitățile spitalicești. Planul roșu este în continuare declanșat. Este un eveniment cu implicații majore. Pe o lungime de peste 2 km au intrat în carambol câteva zeci de autoturisme”,
a precizat Cristian Amarandei, seful ISU Dobrogea, potrivit libertatea.ro

Ulterior Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta a tranmsis ca circulatia a fost redeschisa pe o singura banda a Autostrazii Soarelui, pe sensul de mers spre litoral, pentru cei aflati in coloana formata de la Cernavoda la Constanta. Insa traficul ramane deviat pe DN 22C pentru autovehiculele care vin dinspre Bucuresti.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Accident teribil între două camioane pe autostrada Bucureşti – Piteşti. Un pasager a murit

"Actualizare info, ora 10:40- traficul rutier nu mai este deviat pe DN 22C; se circulă normal, dar valorile de trafic sunt foarte ridicate.
Actualizare info la ora 10:00- pentru coloana de autovehicule blocată de la Cernavodă spre Constanța, s-a dat drumul la circulație pe banda a 2-a; pentru cei care vin de la București, traficul rutier rămâne deviat pe DN 22C, în nodul rutier de la Cernavodă.
Atenție șoferi! Trafic deviat de pe Autostrada A2 pe DN 22C, din cauza unui accident cu mai multe autovehicule!
În această dimineață, în condiții de vizibilitate redusă de ceață, pe Autostrada A2, km 183, pe sensul de mers spre Constanța, s-a produs un carambol rutier în care au fost implicate în jur de 40 autovehicule (până la această oră, acesta e numărul).
La fața locului sunt ambulanțe SMURD, echipaje de poliție, descarcerare, iar D.R.D.P. Constanța a mobilizat echipe de la Centrele de Coordonare și Intervenție Valea Dacilor și Fetești.
Traficul rutier este deviat pe DN 22C, fiind dirijat de poliție. Vă rugăm să reduceți viteza și să păstrați o distanță corepunzătoare față de autovehiculul din față. Vom reveni cu informații.", a transmis Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta, intr-un comunicat pe Facebook.

Citeste si: Șoferița care a UCIS două fete în cartierul Andronache din Capitală, victorie în instanță: "Când ai bani și relații, poți omorâ pe cine vrei!"

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.