Carantina a fost prelungită pentru încă 7 zile în aceste localități! Rata de infectare depășește 7 cazuri la mia de locuitori

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 04 feb 2021, 20:10
Carantina a fost prelungită în 5 localități din Ilfov
Sursa: Instagram

Autoritățile au anunțat ce localități rămân în continuare în carantină, având în vedere numărul mare de cazuri noi de coronavirus. Iată unde au fost prelungite restricțiile.

Deși au fost impuse măsuri stricte pentru a limita răspândirea noului coronavirus, în anumite localități din județul Ilfov, rata de infectare cu COVID-19 este în continuare mare, motiv pentru care s-a luat decizia prelungirii carantinei. Ce zone sunt vizate?

5 localități din Ilfov, în continuare în carantină. Ce anunț au făcut autoritățile?

Pentru că numărul de cazuri noi de coronavirus   este în continuare în creștere și având în vedere că urmează o perioadă aglomerată, ținând cont de faptul că se apropie sărbătorile de iarnă, Departamentul pentru Situații de Urgență a

luat decizia de a prelungi carantina cu 7 zile în cinci localități din județul Ilfov, potrivit digi24.ro.

Măsura a intrat în vigoare sâmbătă seara, 12 decembrie 2020, la ora 22:00. Astfel, localitățile Corbeanca, Dobroești, Mogoșoaia, Otopeni și Popești-Leordeni sunt în continuare în carantină pentru o perioadă de 7 zile, autoritățile luând această măsură pentru a preveni înmulțirea cazurilor noi de coronavirus.

Citeste si: Starea de alertă s-a prelungit! Care sunt restricțiile obligatorii impuse

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a semnat ordinele care impun măsura carantinării pentru o perioadă de 7 zile. Decizia vine după ce, autoritățile au anunțat că rata de infectare în aceste localități este în continuare peste 7 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de căte DSP Ilfov, rata de incidență cumulată în cele 5 localități este:

În comuna Corbeana rata de infectare este de 7,76 cazuri la mia de locuitori, în Dobroești, rata de infectare a ajuns la 7,01 la 1000 de locuitori, în Mogoșoaia rata de infectare

este de 7,97 la 1000 de locuitori, în Popești-Leordeni este cea mai mare rată de infectare, 8,98 cazuri la mia de locuitori, iar în Otopeni sunt 8,89 cazuri la 1000 de locuitori. 

Dacă în cele 5 localități a fost prelungită carantina, în oraşul Măgurele restricțiile au fost ridicate, având în vedere că rata de incidenţă cumulată în ultimele 7 zile a scăzut de la 6,63 la mia de locuitori la 5,10 la 1.000

locuitori. 

Citeste si: Școli și magazine închise până pe 10 ianuarie. Unde se vor aplica restricțiile?

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.