Rata de incidență ridicată și numărul tot mai mic de paturi în secțiile ATI au fost doar câteva dintre motivele care i-au determinat pe reprezentanții autorităților să prelungească măsura carantinei pentru o perioadă de 72 de ore în județul Timiș, inclusiv în municipiul Timișoara. Ce anunț a făcut Departamentul pentru Situații de Urgență?
Carantină prelungită în Timișoara. De când intră în vigoare restricțiile?
Timișoara a fost în carantină totală, însă ulterior, autoritățile au decis să ridice restricțiile, chiar dacă rata de infectare cu coronavirus s-a menținut ridicată. Având în vedere această situație Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a semnat ordinul referitor la prelungirea carantineri pentru încă 72 de ore. În comunicatul oficial transmis de Grupul de Comunicare Strategică, autoritățile au menționat că măsurile au fost impuse pentru că rata de incidență este ridicată, iar în spitalele din județul Timiș, secțiile de terapie intensivă (ATI) au ajuns la capacitate maximă.
Autoritățile au precizat că măsura carantinării este una termporară și că se caută soluții pentru a rezolva în cel mai scurt timp această problemă.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
“Ca urmare a situaţiei existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timişoara şi a comunelor limitrofe, unde rata de incidenţă este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în judeţul Timiş a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea SARS-CoV-2 printre comunităţile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din judeţul Timiş, respectiv municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată din data de 22 martie, ora 00:00.
Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP.
Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național.” , a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.