Radu Ciornei este de părere că implementarea carantinei în perioada 10 decembrie și 10 ianuarie ar putea salva mii de vieți în românia. De asemenea, acesta sunține că școlile nu ar fi trebuit să reînceapă acum.
Carantină totală în România de Crăciun și de Revelion! Soluția propusă în Parlamentul României
Imunologul Radu Ciornei susține că impunerea carantinei în România în perioada 10 decembrie și 10 ianuarie ar putea salva mii de vieți.
”Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă. Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite școala și absolut tot ce se poate în online și munca de la domiciliu sunt o obligație.
Citeste si: O țară din Uniunea Europeană a aprobat concedierea de către companii a angajaților care refuză vaccinarea
Deputatul USR a mai precizat că măsurile luate pe termen scurt nu vor da rezultate, mai ales că, rata de infectare este alarmantă. Vaccinarea masivă fiind singura soluție în acest context al pandemiei de coronavirus care a atins praguri alarmante.
”Așa cum observăm de o lună, nu putem face nimic pe termen scurt.
Pe termen mediu și lung, la această rată de infectare și ocupare a paturilor în ATI doar vaccinarea masivă poate diminua treptat rata deceselor. În acest moment, dacă am fi avut 10.000 de paturi ATI, să știți că toate ar fi fost ocupate, pentru că dorim ca formele medii să beneficieze de cel mai bun tratament. Vaccinarea nu este un remediu miraculos cu eficacitate de 100%, însă, cu siguranță, descrește probabilitatea unor forme grave de boală cu 90%.
”În momentul de față, marile noastre arme, ca societate, sunt:
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
1. Vaccinare, Vaccinare, Vaccinare!
2. Purtarea măștii
3. Distanțarea socială de alte persoane, chiar și cunoscute
4. Bunul-simț epidemiologic (evitați aglomerația, ieșiți din casă doar când este necesar)
5. Identificarea și protejarea persoanelor cu risc de boală gravă (acțiuni sociale)
6. Combaterea cât mai acerbă a tuturor informațiilor false
7. Conștientizarea personalului medical că un singur medic ce propovăduiește idei antivaccin poate provoca mult rău comunității
8. Solidaritatea. Înțelegerea conceptului de bine public, mai presus de binele individului”, a încheiat Radu Ciornei.
Citeste si: S-a prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Care sunt restricțiile impuse