Carantină totală începând de luni seara: „Dacă nu impunem un lockdown acum...” Situație disperată în New Delhi!

Author: Amalia Georgescu
Lockdown total în New Delhi
Sursa: PixaBay

Dacă în multe țări pandemia de coronavirus este sub control în acest moment, India se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi. Ce se întâmplă în New Delhi și ce anunț au făcut autoritățile?

India doboară record după record în ceea ce privește numărul cazurilor noi de coronavirus. Astfel, în ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat un nou număr record de îmbolnăviri, mai exact 273.810 de infectări în 24 de ore. Având în vedere că New Delhi este cel mai afectat oraș de pandemia de coronavirus, autoritățile au decis să impună carantina la începutul acestei săptămâni.

Până când vor fi valabile restricțiile?

New Delhi a intrat în lockdown. Ce au anunțat autoritățile?

La 1,3 miliarde de locuitori, New Delhi a înregistrat peste 25.000 de cazuri noi de coronavirus într-un interval de 24 de ore, lucru care i-a determinat pe reprezentanții autorităților să ia măsura impunerii unui lockdown total pentru ca situația să nu scape de sub control. Șeful guvernului local, Arvind Kejriwal, a anunțat că New Delhi se va afla în lockdown total începând de luni seara și că restricțiile vor fi menținute până lunea viitoare.

Oficialul a ținut să precizeze că măsura nu va putea pune capăt pandemiei de coronavirus, dar o va putea încetini, astfel încât spitalele să nu ajungă în situația de a nu mai putea oferi tratament bolnavilor.

„Dacă nu impunem un lockdown acum, ne îndreptăm spre o catastrofă şi mai mare. Lockdown-ul va începe în această seară (luni – nr) și va ține până lunea viitoare.

(…) Lockdown-ul nu va pune capăt pandemiei, dar o va încetini. Vom folosi această săptămână de carantină pentru a îmbunătăţi situaţia din spitale.”, au anunțat autoritățile din New Delhi, potrivit libertatea.ro.

Citeste si: Restricții de Paște 2021. Ce reguli trebuie să respecte românii în noaptea de Înviere

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Nu doar în New Delhi au fost impuse restricții dure, ci și în alte zone ale țării, cum ar fi Maharashtra și Tamil Nadu. Deși la începutul lunii martie autoritățile din India declarau că țara a ajuns la finalul pandemiei de coronavirus, în prezent, numărul de îmbolnăviri a crescut semnificativ, astfel că India întâmpină dificultăți în gestionarea pandemiei la momentul actual.

Problemele au apărut după ce s-au răspândit variantele mult mai contagioase ale virusului.

Situația din spitale este una delicată, având în vedere că numărul de paturi este din ce în ce mai mic, iar sistemele de ventilație și stocurile de medicamente nu sunt suficiente.

Citeste si: Veste importantă pentru românii care aleg Grecia ca destinație turistică. Oficialii au anunțat ridicarea carantinei obligatorii la intarea în țară

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.