Cardul de sanatate, obligatoriu si nu prea!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 aug 2021, 11:50

De la 1 mai, cardul de sanatate este obligatoriu si nu prea. Asiguratii care nu au intrat inca in posesia documentului vor putea beneficia, in continuare de servicii medicale.

Anuntul a fost facut de presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate care spune ca se bucura atunci cand vede ca oamenii se calca in picioare la coada pentru cardul de sanatate. Omul are si o explicatie: „cetatenii sunt interesati de card, constientizeaza ca este un beneficiu.”

"Avem de facut niste analize. Eu de exemplu, le pot face pt ca am cardul, dar el nu poate.” Femeia e contrazisa de seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, care spune ca asiguratii vor primi asistenta medicala si in absenta cardului  si dupa  1 mai.

Sutele de mii de romani care nu au inca documentul, il vor primi in cel mult doua saptamani, promit reprezentantii CNAS, responsabili cu tiparirea si distribuirea cardului national de sanatate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cardul poate fi activat la medicul de familie sau in spital si trebuie

prezentat ori de cate ori asiguratul primeste ingrijiri medicale decontate de stat.  Regula se schimba atunci cand omul merge in sistem privat.

Inceput in urma cu aproape 7 ani, proiectul cardului national de sanatate abia prinde contur. E drept ca multi dintre cei care l-au primit deja, nu si l-au activat. Autoritatile estimeaza ca in cel mult 3 luni toate cardurile vor intra in posesia asiguratilor.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.