Carduri pentru alimente și mese calde 2023. Ultima tranșă a fost încărcată înainte de Paște, iar următoarea urmează să fie încărcată în scurt timp.
Carduri pentru alimente și mese calde 2023. Când intră următoarea tranșă de bani
Persoanele care fac parte din categoriile vulnerabile primesc, o dată la două luni, pe cardurile sociale, suma de 250 de lei, banii putând fi folosiți pentru achiziționarea alimentelor și pentru plata meselor calde.
Ultima tranșă de bani a fost acordată în luna aprilie, cu doar câteva zile înainte de Paște. Următoarea tranșă de 250 de lei urmează să ajungă la persoanele eligibile în primele zece zile ale lunii iunie.
Citește și: Cine sunt angajații care trebuie să dea înapoi banii pentru voucherele de vacanță, în maximum 60 de zile
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în luna aprilie, prin intermediul voucherelor sociale, a fost virată suma de 623.874.750 de lei, fiind alimentate 2.406.112 carduri. În decursul anului curent, fiecare persoană eligibilă va primi suma de 1.500 de lei, distribuită în șase tranșe egale.
Persoanele care beneficiază de cardurile sociale
Pentru ca românii să primească suma de 250 de lei o dată la două luni, aceștia trebuie să se încadreze în anumite criterii stabilite pentru anul 2023: Potrivit mfe.gov.ro, acestea sunt următoarele:
- Persoanele fără adăpost,
- Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul de a primi ajutor social,
- Familiile monoparentale cu venituri lunare mai mici sau egale cu 675 de lei per membru de familie,
- Persoanele care sunt încadrate în grad de handicap mediu, accentuat sau grav, ale căror venituri lunare proprii realizate au o valoare mai mică sau egală cu 1.700 de lei,
- Familiile care au cel puțin doi copii în întreținere și ale căror venituri lunare realizate per membru sunt mai mici sau egale cu 675 de lei,
- Pensionarii din sistemul public și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700
Citește și: Bugetarii ar putea primi salarii mai mici. Ce procent ar putea fi tăiat de către Guvern
De asemenea, potrivit sursei menționate, în luna martie, au fost distribuite pachete cu alimente, tot pentru persoanele vulnerabile. Acestea conțin doar alimente produse în România, fiind vorba de: făină albă, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc și de vită, conserve cu pate de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.