Carduri sociale 2023. Persoanele eligibile vor primi, și în acestă lună, suma de 250 de lei din partea Guvernului, pentru plata meselor calde și a alimentelor.
Carduri sociale 2023. Când ajung banii pe cardurile persoanelor eligibile
Vești bune pentru români! Astăzi, 15 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat suma de 590.001.500 de lei, banii intrând pe 2.360.00 carduri sociale. Aceasta este cea de-a opta tranșă de bani de când ajutorul este acordat.
Mai mult decât atât, alte 106.950 de persoane urmează să primească voucherul social, a anunțat Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Acestea vor fi alimentate ulterior livrării cu ajutorul Companiei Naționale Poșta Română.
„Mă bucur că, în ultima zi la MIPE, am reuşit să oferim un nou ajutor pentru 2,46 milioane de români. Programul Sprijin pentru România, prin intermediul căruia persoanele vulnerabile au primit sprijin pentru alimente şi mese calde, funcţionează, deja, de un an, timp în care, pe carduri, au fost virate şapte tranşe în valoare de 250 lei.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Când ar putea crește, din nou, pensiile și salariile din România. Noul Guvern promite un trai mai bun
Până la finalul acestui an, vor mai fi acordate alte trei tranşe, conform mecanismului pe care l-am implementat, monitorizat şi îmbunătăţit pe parcursul ultimului an, cu sprijinul MMSS şi al Poştei Române”, a transmis Marcel Boloș.
Cine sunt persoanele care beneficiază de cardurile sociale
Criteriile în urma cărora sunt alese persoanele cărora să li se ofere suma de 250 de lei au fost stabilite încă de anul trecut, iar lista persoanelor eligibile se actualizează înainte de încărcarea fiecărei noi tranșe.
- Persoanele fără adăpost,
- Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul de a primi ajutor social,
- Familiile monoparentale cu venituri lunare mai mici sau egale cu 675 de lei per membru de familie,
- Persoanele care sunt încadrate în grad de handicap mediu, accentuat sau grav, ale căror venituri lunare proprii realizate au o valoare mai mică sau egală cu 1.700 de lei,
- Familiile care au cel puțin doi copii în întreținere și ale căror venituri lunare realizate per membru sunt mai mici sau egale cu 675 de lei,
- Pensionarii din sistemul public și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei.