Cardurile sociale continuă să fie alimentate în 2024! Când va fi virată prima tranșă de bani pe acest an

Author: Diana Ghita
Actualizat: 03 ian 2024, 15:15

Când intră banii pe cardurile pentru alimente în 2024

Sursa: Unsplash; Shutterstock

Cardurile sociale pentru alimente au apărut prin intermediul programului „Sprijin pentru România”, care vine în sprijinul cetățenilor defavorizați.

Cardurile pentru alimente sunt dedicate românilor aflați în situații vulnerabile. Pe aceste carduri, beneficiarii primesc un ajutor financiar o dată la două luni, pentru a-și cumpăra alimente și mese calde.

Când intră prima tranșă de bani pe cardurile sociale

Valoarea totală a acestui ajutor este de 1.500 de lei pe an, banii fiind acordați în 6 tranșe, din două în două luni.

Acest sistem se va menține și în anul 2024, potrivit hotărârii luate de guvernanți. 

Având în vedere că ultima tranșă aferentă anului 2023 a fost virată în luna decembrie, următoarea, care va fi prima pe anul 2024, va intra în luna februarie. Următoarele luni în care cardurile sociale vor fi încărcate sunt: aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

Anul 2024 nu este ultimul în care vor fi oferite aceste ajutoare financiare, programul „Sprijin pentru România” fiind extins până în 2027.

După aceea, suma va fi înjumătățită, ajungând la 125 de lei.

Cei care au în posesie astfel de carduri pot plăti cu ele direct la aparatele POS din magazinele afiliate, întrucât banii de pe ele nu pot fi retrași.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

De asemenea, un alt aspect care trebuie adus în vedere constă în faptul că sumele primite pe suportul electronic sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor, după cum se arată pe site-ul fonduri-ue.ro.

Citește și: Vești bune pentru acești români! Cardurile sociale în valoare de 250 de lei vor fi acordate și în cursul anului 2024

Cine beneficiază de carduri pentru alimente

Cei care sunt eligibili pentru acest ajutor sunt persoanele și familiile aflate în situații financiare precare, precum:

  • Pensionarii sistemului de pensii publice, cei care sunt în evidența caselor sectoriale de pensii, dar și cei care beneficiază de drepturile prevăzute în legile cu caracter special. Veniturile nete lunare ale acestora nu trebuie să depășească suma de 1.500 de lei.
  • Familiile care au minimum 2 copii în întreținere, care nu încasează mai mult de 600 de lei/membru de familie.
  • Familiile care au dreptul de a primi ajutor social, conform Legii nr. 416/2001, în legătură cu venitul minim garantat.
  • Familiile monoparentale, care au venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei/lună.
  • Oamenii lipsiți de adăpost, potrivit legislației în vigoare.

În cazul în care ați intrat într-una din aceste categorii după distribuirea cardurilor de alimente, nu vă faceți griji. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează listele cu beneficiari înainte de efectuarea fiecărei plăți, iar pentru cei introduși de curând în respectivul program sunt emise carduri noi.

Citește și: Cum poți beneficia de un nou ajutor financiar în anul 2024. Anunțul făcut de Ministerul Muncii

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.