Când vor fi alimentate cardurile sociale, în aprilie 2024: Persoanele vulnerabile vor primi pachete cu alimente, de Paște

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 09 apr 2024, 15:45

Cardurile sociale urmează să fie alimentate înainte de Sărbătorile Pascale.

Sursa: pexels.com

Cardurile sociale urmează să fie alimentate înainte de Sărbătorile Pascale.

Guvernanții din România au luat o decizie surprinzătoare și binevenită. Calendarul de alimentare a cardurilor sociale a fost modificat, banii urmând să fie virați mai devreme, asigurându-se astfel că beneficiarii vor avea resursele necesare pentru a sărbători cu demnitate și bucurie.

Cardurile sociale urmează să fie alimentate după ce calendarul a fost modificat

Odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale, guvernanții români au adoptat o decizie neașteptată: schimbarea calendarului de alimentare a cardurilor sociale, aceasta însemnând virarea banilor mai devreme decât de obicei.

Astfel, beneficiarii programului „Sprijin pentru România” vor primi o nouă tranșă de bani pentru alimente și mese calde până la Paște, o mișcare care vine în întâmpinarea nevoilor comunității în timpul acestei perioade importante din calendarul religios.

De obicei, cardurile sociale sunt alimentate o dată la două luni, la finele celei de-a doua luni. În mod tradițional, banii pentru alimente ajungeau pe card între data de 10 și 15 a fiecărei luni.

Anul acesta, însă, programul a fost ajustat, astfel încât cardurile sociale să fie încărcate în martie, iunie, august, octombrie și decembrie. Această măsură înseamnă că beneficiarii vor primi bani cu o lună în avans, ultima tranșă fiind acordată în februarie.

„Banii din această tranșă vor fi virați mai devreme. Până la sfârșitul săptămânii, se alimentează tot ce am mai primit, inclusiv restanțe de la Poștă. Acum închidem toate plățile către beneficiarii vechi, cu tranșa numărul 10, și din aprilie vom alimenta cardurile pentru noii beneficiari, deci tranșa 11”, au declarat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit stirilebzi.ro. 

Citește și: Se dau dau tichete în valoare de 430 de lei de la stat de la 1 aprilie 2024: Acestea vor putea fi utilizate în scop cultural

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alimente pentru persoanele vulnerabile din partea statului român

Pe lângă banii de pe cardurile sociale, beneficiarii vor primi în acest an și pachete cu produse alimentare în valoare de 125 de lei. Acest sprijin suplimentar vine ca urmare a preocupării autorităților de a asigura nevoile de bază ale populației vulnerabile în timpul sărbătorilor.

Persoanele eligibile pentru aceste ajutoare includ pensionarii cu venituri mai mici de 1.400

de lei, persoanele de 65 de ani și cei fără adăpost. Acest sprijin sub formă de tichete și pachete alimentare are rolul de a aduce un plus de confort și siguranță financiară în timpul Sărbătorilor Pascale.

Autoritățile au întocmit deja listele cu românii care vor putea beneficia de acest ajutor și au publicat și lista cu produsele pe care le pot achiziționa. Este important de menționat că cei care doresc să beneficieze de aceste sume trebuie să depună o cerere în acest sens și să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate stabilite de autorități.

Citește și: Ce pensie o să primească un român ce a lucrat 36 de ani? Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii

Într-un moment în care solidaritatea și sprijinul comunitar sunt mai importante ca niciodată, guvernul român reconfirmă angajamentul său față de cei aflați în nevoie, asigurându-se că toți cetățenii pot sărbători într-un mod demn și plin de bucurie. Prin aceste măsuri, cardurile sociale vor fi alimentate până de Paște, demonstrându-se astfel sensibilitatea și promptitudinea autorităților în a răspunde la nevoile sociale urgente.