Cardurile sociale vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Iată ce trebuie să faci dacă nu primești banii!

Author: Marina Ionescu

Cardurile sociale vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Iată ce trebuie să faci dacă nu primești banii!

Sursa: Unsplash

Vești bune pentru români, vor primi voucherele sociale mai devtreme. Iată ce trebuie să facă persoanele care nu intră în posesia banilor, în luna august.

Românii vor beneficia de 250 de lei în luna august! Aceștia pot folosi banii doar pentru a cumpăra alimente. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a oferit noi detalii despre ajutorul financiar acordat persoanelor cu venituri reduse.

Citește și: Noi modificări salariale pentru anumite categorii de bugetari! Ce angajați vor încasa 1.000 de lei în plus?

Cardurile sociale vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Iată ce trebuie să faci dacă nu primești banii!

Persoanele vulnerabile din România se vor bucura de o nouă tranșă de bani pe cardurile sociale, în luna august. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) asigură o nouă suma de aproximativ 625 milioane lei pentru alimentarea cu 250 de lei a cardurilor sociale destinate românilor vulnerabili.

Potrivit listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, aproximativ 2,5 milioane de persoane beneficiază de voucherele sociale.

Citește și: Anunț important! Ce se întâmplă cu tichetele de masă? Nicolae Ciucă: "Trebuie să facem în așa fel încât oamenii să nu piardă din venituri"

„Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 de lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care prețul produselor de bază scade, în medie, cu 25%.

Astfel, măsurile agregate de susținere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziție aceleași produse, dar la un preț mai mic. Aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede.
Programul Sprijin pentru România funcționează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflați în situații dificile au primit ajutor pentru a-şi cumpăra alimente și mese calde”
, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Cine sunt românii care primesc bani direct pe card de la stat! De ce sumă vor beneficia

Vouchere sociale: Iată ce trebuie să faci dacă nu primești banii! 

Românii care beneficiază de voucherele sociale, dar nu intră în posesia celor 250 de lei, trebuie să se adreseze Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau instituţiilor subordonate MMSS (casele teritoriale de pensii/agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială).

Potrivit OUG 63/2022, ''beneficiază de vouchere sociale pentru alimente şi mese calde în valoare de 250, acordate la fiecare două luni, pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special,

plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.

Pe lista de beneficiari se mai află persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.

Citește și: Anunț important pentru români! Se dau bani în locul zilelor de concediu de odihnă, însă cu o condiție. Iată care este aceasta!

De asemenea, de carduri sociale beneficiază familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023 şi familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023. Printre beneficiari se mai află familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.''