Care a fost ultima dorință a lui Nicu Covaci: „Asta vom face” Înmormântarea artistului va fi una privată, fără onoruri militare

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 05 aug 2024, 09:04

Nicu Covaci s-a stins din viață vineri seară, pe patul de spital. Artistul avea 76 de ani

 
Sursa: Facebook

Nicu Covaci, fondatorul legendar al trupei Phoenix, a încetat din viață, dar a lăsat în urma sa o moștenire muzicală de neprețuit pentru rockul românesc. Cei ce l-au cunoscut și apreciat îi aduc acum un ultim omagiu.

Nicu Covaci a avut o ultimă dorință înainte de a trece în neființă. Fondatorul trupei Phoenix și-a dorit ca trupa să continue să compună și să nu se destrame. 

Citește și: Nicu Covaci, omagiat de zeci de motocicliști în Piața Constituției. Fanii au adus flori și au aprins candele

Ultima dorință a lui Nicu Covaci

Nicu Covaci a murit vineri seară, pe patul de spital.

Legenda muzicii rock românești avea vârsta de 76 de ani și se confrunta cu grave probleme de sănătate, după ce în luna martie a suferit o intervenție chirurgicală pe creier.

Ovidiu Lipan Țăndărică, fostul toboșar al trupei, a ținut un moment de reculegere pe scenă, iar Mircea Baniciu, un alt membru emblematic al trupei, a mărturisit despre planurile mari pe care le aveau înainte ca boala să-l răpună pe Covaci. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

„Noi ne-am propus să refacem gândurile bune pe care le-am avut în perioada noastră de început, să refacem trupa, momentele superbe şi uite că nu s-a putut", a declarat Mircea Baniciu.

„O legendă, un prieten, un suflet, un om care a fost alături trup și suflet de trupa Phoenix. Un prieten care oricând aveai nevoie îți sărea în ajutor, acum vă divulg, a fost și nașul meu de cununie, am avut o relație mai aparte", a declarat Ovidiu Lipan Ţăndărică.

Solitstul Costin Adam a fost cel care a dezvăluit ultima dorință a lui Nicu Covaci, pe patul de spital. 

„Ultimă dorinţă a fost ca formaţia pe care a lăsat-o să continue, iar asta vom face. Se lucrează la un disc nou, se numeşte Nemuritor sau Nemuritorul şi îl vom dedica întregii existenţe a lui Nicu. Concertele pe mai departe vor arăta exact aşa cum ne-a învăţat să o facem", a declarat Costin Adam, solist, potrivit Observator.

Nicu Covaci, înmormântat fără onoruri militare

Fanii și apropiații lui Nicu Covaci sunt așteptați la Filarmonica Banatul din Timișoara pentru a-i aduce un ultim omagiu. Timp de două zile, aceștia vor putea să se reculeagă și să semneze în cartea de condoleanțe deschisă în memoria sa. Slujba de înmormântare, ce va fi condusă de un sobor de preoți sub conducerea Mitropolitului Banatului, va avea loc probabil miercuri. Cu toate că Nicu Covaci a fost decorat în 2007 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, nu va beneficia de onoruri militare la înmormântare, conform precizărilor Ministerului Apărării Naționale.

De-a lungul decadelor, peste 40 de muzicieni au făcut parte din formația Phoenix, însă Nicu Covaci a fost nucleul care a menținut spiritul trupei viu. Un tribut special i-a fost adus de motocicliștii români, care, în onoarea sa, au plecat într-o paradă purtând poza legendarului artist.