Care au fost ultimele cuvinte ale uneia dintre femeile sfâșiate de rechini în Marea Roșie din Egipt

Author: Bianca Vidoi

Atacurile rechinilor sunt în creștere

Sursa: Unsplash

O româncâ de aproximtiv 40 de ani, venită în vacanță împreună cu soțul ei a murit în urma atacului unui rechin. Această tragedie este produsă la doar câteva ore după ce o austriacă în vârstă de 68 de ani și-a găsit sfârșitul în același loc și în același mod.

Sursele Reuters spun că victimele au fost găsite la o distanță de doar 600 m una față de cealaltă.

Ultimele cuvinte ale femeii din Austria care a fost ucisă de un rechin, în Egipt

Românca de 40 de ani făcea scufundări în Egipt în momentul în care a avut loc tragedia. Aceasta se afla în stațiunea Sahl Hasheesh, lângă orașul Hurghada din Egipt, cînd a avut loc oribila întâmplare.

Turista în vârstă de 68 de ani,din Austria, venită în vacanță împreună cu soțul ei, în aceeași stațiune ca și românca, a mai apucat să îi spună doar „ Mai intru puțin”. Acestea urmau să fie ultimele cuvinte pe care avea să le mai audă de la soție. În momentele următoare, un rechin mako a atacat-o pe femeie și i-a sfârșit viața.

Rechinul mako este cunoscut drept cel mai rapid rechin, dar și unul dintre cei mai rapizi pești de pe planetă. Este o specie agresivă și periculoasă și poate ajunge până la 4 metri lungime și este cunoscută pentru abilitatea de a sări la înălțime în timp ce își vânează prada.

Citeste si: Roxana Donisan este românca sfâșiată de rechin în Egipt. Identitatea ei a fost dezvăluită

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Cât de des sunt atacați turiștii de rechinii din Egipt?

Turiștii din Egipt atacați tot mai des de rechini
[Sursa: Unsplash]

În urma ultimelor două atacuri ale rechinilor autoritățile egiptene au luat decizia de a închide mai multe plaje din Egipt, pentru a prinde și a ucide cât mai mulți rechini, dar au și impus legi noi cu privire la hrănirea rechinilor și restricționarea înotului.

Din 2010 și până în prezent, 5 persoane și-au pierdut viața în urma atacurilor rechinilor, iar alte 6 persoane au rămas mutilați din cauza acestora. În 2010 au fost atacați 5 oameni, în urma căruia o femeie de 70 de ani a murit, asta în decursul a 5 zile, în 2015 și 2018 alți 2 turiști și-au pierdut viața, iar în 2020 un turist și-a pierdut brațul și un altul piciorul în urma luptei pentru supraviețuire contra rechinilor, conform libertatea.ro.

Citeste si: Reacția salvamarului în momentul în care s-a aflat că un rechin se află în apele coastei Sahl Hasheesh, în Egipt. O femeie a povestit totul: „A râs de mine”

Cum evităm atacurile rechinilor

Pentru a încerca măcare prevenirea acestor atacuri, oamenii sunt încurajați să nu înoate dacă sunt singuri, dacă au o rană deschisă, iar doamnele dacă sunt la menstruație. Dacă sunteți în apă trebuie să aveți grijă să nu facă mișcări sau zgomote excesive, potrivit site-ului mahnazmezon.

Citeste si: FILMUL tragediei în cazul celor două femei sfâșiate de un rechin, în Egipt. Ce făceau în momentul atacului