Care era, de fapt, misiunea polițistului care a ucis-o pe Raisa. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus totul!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 18 oct 2022, 11:00

Polițistul care a ucis-o pe Raisa

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Lucian Bode, a dat detalii despre polițistul care a accidentat-o mortal pe micuța Raisa.

Lucian Bode a dezvăluit că misiunea polițistului era să verifice pentru evidenţa populaţiei nişte persoane la domiciliu, informează stirileprotv.ro. Pentru această misiunea nu avea nevoie de folosirea semnalelor acustice şi luminoase, a mai precizat ministrul de Interne Lucian Bode.

Lucian Bode a atras atenția în privința polițiștilor angajați din surse externe, așa cum era și cel care a călcat-o mortal pe Raisa. Ministrul de Interne susține că aceștia sunt insuficient pregătiți.

“Dincolo de pregătirea din şcoală, dincolo de pregătirea de câteva luni după procesul de recrutare din sursă externă e extrem de important procesul de pregătire continuă a poliţiştilor MAI”, a declarat Lucian Bode .  

Polițistul care le-a lovit pe trecerea de pietoni pe Raisa, în vârstă de 11 ani, și pe prietena ei, prima fiind omorâtă, iar cea de a doua rănită ușor, este cercetat în libertate, sub control judiciar, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Polițistul care a ucis-o pe Raisa poate conduce în continuare!

Cu toate că a produs un accident mortal, polițistul care le-a călcat pe Raisa și prietena ei poate conduce o mașină în continuare.

Polițistul a primit o dovadă de circulație, care se va prelungi la fiecare 15 zile până când judecătorii vor da o sentință definitivă în dosarul în care polițistul e acuzat de ucidere din culpă. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Polițistul de la Secția 5 beneficiază de prevederile unei Ordonanțe de Urgență date în martie 2020, în contextul pandemiei de COVID-19. Aceasta fusese dată pentru limitarea, în acea perioadă, pe cât posibil, a contactului dintre oameni.

"La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost dispusă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art.

111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire", se arată în textul ordonanței de urgență.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu fetița care a supraviețuit după accidentul provocat de polițistul de 27 de ani. Raed Arafat face lămuriri

Raisa a fost înmormântată!

Raisa, fetița de 11 ani ucisă de polițistul de la Secția 5, a fost înmormântată în prezența rudelor și a prietenilor, dar și a numeroși oameni revoltați de acest caz.

Sute de persoane au condus-o pe ultimul drum pe Raisa, numeroși oameni venind cu trandafiri albi la înmormântare.

Raisa și prietena ei, în vârstă tot de 11 ani, au fost ucise în timp ce se întorceau de la școală.

Cele două fetițe traversau la trecerea de pietoni, imaginile camerelor de supraveghere surprinzându-le chiar asigurându-se, în momentul în care mașina de poliție le-a izbit violent. Accidentul tragic a avut loc joi, 13 ianuarie 2022.

Citeste si: Au apărut stenogramele apelului la 112 ale polițistului care a ucis-o pe trecerea de pietoni pe Raisa: "Dar se mișcă! Ce să-i fac? Spuneți-mi, ce să-i fac?"

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.