Care este alimentul care ne face mai inteligenti. Oamenii de stiinta au un raspuns frapant

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 07 ian 2019, 11:48

Branza este un aliment care se bucura de un succes debordant in randul gurmanzilor.

Cu toate acestea, branza a fost mereu un subiect controversat din pricina continutului ridicat de grasimi saturate si a impactului negativ pe care l-ar avea asupra colesterolului din sange.

Potrivit studiilor, se pare ca beneficiile pentru sanantate ale consumului de branzeturi sunt de necontestat. Astfel, s-a demonstrate stiintific ca un consum regulat al branzeturilor poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul ficatului, este benefic pentru intarirea sistemului imunitar, asigura o viata lunga si sanatoasa, protejeaza dantura si ajuta la scaderea in greutate.

O concluzie interesanta a oamenilor de stiinta a fost si ca o dieta bogata in lactate poate fi benefica pentru cresterea inteligentei. In urma unei cercetari realizate de expertii americani si australieni, pe 900 de subiecti – barbati si femei-, a iesit la iveala faptul ca persoanele care consumau in mod regulat lactate (branza, lapte si iaurta) au rezultate mai bune la testele de inteligenta (provocari cognitive pentru verificarea memoriei vizual-spatiale) fata de cei care nu includ, de obicei, in dieta astfel de alimente.