Care este cauza morții Alexandrei, gravida din Botoșani care a fost lăsată să agonizeze pe holurile spitalului

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 22 feb 2024, 16:46

Care este cauza morții Alexandrei, gravida din Botoșani care a fost lăsată să agonizeze pe holurile spitalului

Sursa: Facebook/Pixabay

O tragedie cutremurătoare a avut loc la maternitatea din Botoșani, unde Alexandra, o tânără de 25 de ani, a fost lăsată să sufere ore în șir în spital, în timp ce sarcina ei era oprită în evoluție, iar fătul era mort de 2-4 zile.

Familia Alexandrei a cerut o anchetă amănunțită pentru a identifica vinovații și pentru a aduce justiție în acest caz de neglijare medicală.

Ce arată raportul INML în cazul Alexandrei

Potrivit raportului, asistentele nu au reușit să recolteze analizele necesare până la momentul decesului Alexandrei. Raportul confirmă faptul că tânăra de 25 de ani a fost lăsată să agonizeze ore în șir.

„Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială(...) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj, cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei”, se arată în raportul INML.

Citește și: Tragedia de la spitalul din Botoșani se repetă! O altă gravidă a murit sub ochii medicilor, imediat după ce a dat naștere

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Fratele victimei acuză medicii pentru faptul că nu au intervenit deloc în cazul Alexandrei, iar aceasta a suferit până la ultima suflare.

„După cum ați văzut, acum avem și raportul de necropsie și este așa cum am susținut încă de la început, că Alexandra a murit după ce a fost ignorată și neglijată. Medicii de la Botoșani închid toate speculațiile vizavi de moartea Alexandrei, cum că ar fi luat diferite siropuri, sau ar fi încercat să își provoace singura avortul sau alte minciuni care vin tot din partea unor medici de la Maternitatea

Botoșani care, din ce văd eu, încearcă să îi ia apărarea criminalei. Un fel de părtași la crimă. Din moment ce încerci să aperi un criminal, ești cumva părtaș la crimă. În acest moment așteptăm ca experții noștri să răspundă la câteva întrebări cheie pentru rezolvarea cazului, dar trebuie să și analizeze toate constatările efectuate de Medicina Legală. Medicii nu au intervenit absolut deloc.
După cum au spus mai mulți experți, în opt ore, de trei ori o puteau salva,”
a declarat Vlad Miron, potrivit Antena 3 CNN.

Alexandra putea fi salvată

O greșeală medicală imensă a dus la pierderea unei vieți umane. Alexandra ar fi putut fi salvată.

„Puteau să o salveze pe Alexandra. Am văzut că au mai spus acolo că laboratorul nu a primit nicio analiză.

Doctorița a spus că a dat ordin să i se recolteze analize, iar asistentele au spus că nu au reușit. Alexandra era o fire calmă, ea singură cerea să fie chiuretată. Oare dacă cerea să fie chiuretată, nu ar fi stat să i se recolteze niște analize de sânge?”, a mai spus fratele acesteia.