Care este cea mai ieftină stațiune de pe litoral? Românii au luat cu asalt plajele la sfârșit de sezon

Author: Ana Dinu
Românii au luat cu asalt litoralul la sfârșit de sezon
Sursa: Facebook

Românii au luat cu asalt litoralul la sfârșit de sezon, când prețurile au scăzut substanțial de mult. Care este cea mai ieftină stațiune de la Marea Neagră?

La final de sezon, litoralul românesc a fost luat cu asalt de turiștii care nu și-au permis să meargă la mare în timpul anului, când prețurile au fost usturătoare, ba chiar, mai mari decât în stațiunile de peste hotare. Deși prețurile au fost piperate, turiștii nu au lipsit de pe litoral în plin sezon, mai ales că, după un an greu în care pandemia de coronavrius ne-a ținut departe de toate activitățile cu care eram obișnuiți această vară a fost un bun prilej de relaxare și distracție pentru români.

Care este cea mai ieftină stațiune de pe litoral?

Nu este de mirare că cea mai ieftină stațiune de pe litoral este Costinești, care de-a lungul timpului a fost cunoscută drept stațiunea tineretului. Aici, prețurile sunt accesibile pentru toate buzunarele, chiar și anul acesta, spre deosebire de alte stațiuni unde hotelierii au avut grijă să-și scoată pierderile provocate de pandemiei, astfel prețurile au crescut substanțial.

În Costinești, pentru cinci nopți de cazare veți scoate din buzunar mai puțin 2000 de lei, de multe ori micul dejun și prânzul sunt incluse. Prețurile sunt accesibile și pe plajă, pentru o bere de la magazin plătești 10 lei, iar dacă o cumperi de pe plajă vei scoate din buzunar doar 6 lei.

Acest lucru face că anul acesta stațiunea Costinești a fost una dintre cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc.

Turiștii s-au înghesuit pentru un loc pe plajă.

Citeste si: Se intampla de astazi! Bulgaria intră în zona galbenă la finalul săptămânii

Amenzile de pe litoral s-au dublat din cauza gunoaielor lăsate la voia întâmplării

Ceea ce a rămas neschimbat pe plaja de la Costinești este faptul că turiștii lasă în continuare gunoaiele la voia întâmplării, iar algele sunt și ele la ordinea zilei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Acesta este motivul pentru care în 2021 amenzile s-au dublat pe litoral față de anul trecut. Garda Națională de Mediu a aplicat sancțiuni în cuantumul total de 997.700 lei, în urma controalelor desfășurate pe litoral, în perioada 2-22 august 2021. 

”Numărul şi valoarea sancţiunilor aplicate pe litoral s-au dublat, faţă de 2020, după ce Garda Naţională de Mediu a demarat o amplă acţiune de control în zona staţiunilor de pe malul Mării Negre.

Timp de 20 de zile (în perioada 2 – 22.08.2021), comisarii GNM au verificat operatorii de plaje, agenţii comerciali şi administraţiile publice din aceste staţiuni şi au constatat numeroase nereguli privind gestionarea deşeurilor”, a anunțat Garda de Mediu.

Citeste si: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

 

 

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?