Care este cea mai mare amendă rutieră din România în 2024. Pentru ce greșeală riscă șoferii să fie aspru sancționați

Autor: Bianca Vidoi

Codul Rutier din România a suferit câteva modificări pe parcursul anului 2024, schimbări ce au impus pedepse mai dure pentru șoferi.

Poliția Română a înregistrat în anul 2023 peste 4.500 de accidente rutiere, în care peste 1.500 de persoane și-au pierdut viața. Codul Rutier din România a fost modificat pe parcursul anilor, astfel încât sancțiunile să fie mai dure pentru șoferii ce încalcă legea și numărul accidentelor rutiere să scadă. Iată care este cea mai mare amendă rutieră din România în 2024. 

Care este cea mai mare amendă rutieră din România în 2024

Cea mai mare amendă penală pentru o infracțiune rutieră din România în 2024 a fost în valoare de 100.000 de lei, iar aceasta a fost primită de un șofer ce a condus sub influența alcoolului. Inițial, persoana ce se afla la volan a primit închisoare cu executare pentru conducerea sub influența alcoolului, sancțiune ce a fost impusă de către Curtea de Apel București.

Citește și: Restricții de circulație pe timpul nopții propuse de UE: Șoferii care vor avea interzis să circule de la miezul nopții până la 6 dimineața

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

Cu toate acestea, la Judecătoria Călărași șoferul primise o altă pedeapsă, mai exact un an și șase luni de închisoare, fiind luată în calcul și o altă pedeapsă, de un an, pentru deținerea și utilizarea fără autorizație a substanțelor psihoactive. Magistrații din Călărași au deci ca șoferul să execute un an și zece luni de detenție, însă Curtea de Apel București a schimbat sentința de închisoare cu o amendă în valoare de 100.000

de lei. 

Șoferul a fost nevoit să plătească 500 de lei pe zi, timp de două sute de zile-amendă. 

Amenzile rutiere ce îi lasă fără bani pe șoferi

100.000 de lei a fost cea mai mare amendă rutieră, însă mai există și alte situații similare în care șoferii pot fi sancționați cu sume impresionante în trafic. Judecătoria Tulcea a aplicat o amendă de 33.750

de lei, în timp ce Judecătoria Brașov a sancționat un șofer cu o amendă de 20.000 de lei. Tot cu o sumă de 20.000 de lei a fost sancționat un alt șofer ce conducea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, de către Curtea de Apel Oradea, în anul 2020.

Aceste amenzi au ca și scop descurajarea comportamentelor ce pot pune în pericol persoanele ce se află la volan, dar și a celorlalți participanți în trafic, prin penalizarea comportamentelor periculoase în trafic, potrivit playtech.ro.

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.