Târgurile de Crăciun sunt la cea mai mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă, reprezentând locul perfect pentru distracție, dar și relaxare alături de familie și prieteni.
Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa
Câștigătoarea este de data aceasta Ungaria.
Turiștii par să fie captivați de noile destinații de Crăciun și au desemnat sărbătoarea de Advent de la Bazilica din Budapesta drept favorită, transformând-o în cea mai premiată destinație de Crăciun din acest an, potrivit Forbes.
Budapesta ocupă prima poziție în acest top pentru a patra oară, depășind astfel Zagreb, care se bucurase anterior de trei premii consecutive.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Târgul de Crăciun din Budapesta și-a deschis porțile la data de 17 noiembrie 2023 și se va închide la data de 1 ianuarie 2024. Amplasat în fața Bazilicii Sfântului Ștefan, acesta se desfășoară pe una dintre cele mai impresionante piețe ale capitalei Ungariei.
Surprinzător sau nu, Craiova s-a clasat pe locul doi în această ierarhie, fiind recunoscută drept „probabil destinația cu cea mai mare creștere a popularității”, conform European Best Destinations (EBD).
De asemenea, Craiova a câștigat premiul pentru „cel mai frumos brad de Crăciun din Europa”, acordat de către cei care au exprimat voturile lor.
Alte destinații care apar în top
În acest clasament se regăsesc și următoarele destinații:
-
Metz, în Franța, desemnată drept „cea mai bună piață de Crăciun pentru familii”
-
Poznań din Polonia se evidențiază cu cel mai frumos patinoar de Crăciun
-
Riga din Letonia adăpostește cea mai autentică piață de Crăciun
-
Valkenburg din Olanda impresionează cu cea mai bună paradă de Crăciun
-
Asti-Govone din Italia este renumită pentru cea mai bună piață romantică de Crăciun
-
Madeira din Portugalia strălucește cu cea mai bună piață de Crăciun însorită
Citește și: Cât costă turta dulce la târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, e mai scump decât la Viena
„Cele 20 de Piețe de Crăciun selectate nu sunt doar alei pline de cabane, sunt evenimente culturale și artistice cu concerte, ateliere de creație, lumini de Crăciun, artificii, spectacole, patinoare și sunt angajate pentru sustenabilitate, oferind produse alimentare și obiecte de artizanat locale”, a transmis EBD.