Care este, de fapt, cauza morții în cazul muncitorilor de la fabrica din Ibănești! Un pompier era pe cale să devină cea de-a cincea victimă, după ce a leșinat lângă fosă

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 26 iun 2024, 09:43

Care este, de fapt, cauza morții în cazul muncitorilor de la fabrica din Ibănești! Un pompier era pe cale să devină cea de-a cincea victimă, după ce a leșinat lângă fosă

Sursa: observator/Facebook

Tragedia de la Ibănești ridică în continuare multe semne de întrebare. Un pompier ar fi fost pe cale să își piardă și el viața, în încercarea de a-i salva pe muncitori.

Multe semne de întrebare în urma tragediei de la fabrica de lactate din Ibăneşti, județul Botoşani, unde patru muncitori și-au pierdut viața.

Un pompier a fost la un pas de moarte, în încercarea de a-i salva pe muncitori

Primul bărbat a intrat în bazin pentru a-l curăța, la îndemnul administratorului fabricii. În doar câteva minute, alți patru bărbați au urmat exemplul acestuia, într-o încercare disperată de a se salva unul pe altul din fosa plină de gaze toxice.

Singurul supravieţuitor este un pompier voluntar care a leşinat la câteva secunde după ce a încercat să intre în bazin pentru a-i salva pe ceilalți patru muncitori.

Fosa, cu o adâncime de șapte metri, a devenit un loc al morții pentru cei patru angajați. Pompierul voluntar, care era rudă cu una dintre victime și vecin cu alta, a scăpat cu viață în mod miraculos.

„M-am asigurat eu cu o funie şi mi-am dat drumul.

Erau toţi în apă, erau înecaţi, patronul stătea în picioare. Maxim un minut, atât am stat. Le-am zis oamenilor de acolo, de afară, să mă tragă că nu mai stau, nu mai pot să rezist. Şi apoi nu am mai ştiut şi am leşinat",
a povestit Costel Purice, potrivit Observator.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Una dintre victime ar fi lucrat la negru

Potrivit sursei citate, se pare că prima victimă care a intrat în bazin ar fi lucrat la negru. Mai mult, fiul acestuia susține că tatăl său ar fi intrat acolo din cauza insistențelor din ultima perioadă și a amenințărilor că va fi concediat.

„Tatăl meu a fost trimis prima persoană. A intrat acolo mai mult obligat.

Toată ziua l-a stresat să meargă să repare o garnitură acolo. Îl ameninţă că îl dă afară", a declarat fiul unuia dintre bărbații morți.

Citește și: Noi detalii ies la lumină în cazul celor patru persoane decedate la fabrica de Cașcaval din Ibănești! Ce s-a descoperit în bazinul de decantare în care au sfârșit victimele

Testele ulterioare au confirmat prezența unui cocktail letal de substanțe toxice în fosă, inclusiv monoxid de carbon, acid sulfuric și amoniac, care au provocat moartea rapidă a muncitorilor.

Cei patru au suferit un edem pulomnar.

Investigațiile continuă pentru a determina toate circumstanțele acestui tragic incident și pentru a stabili eventualele responsabilități legale ale fabricii de lactate din Ibăneşti.