Care este, de fapt, cauza morții lui Alexandru Arșinel. Marele actor s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate

Autor: Andreea Buinoschi

Joi, 29 septembrie, Alexandru Arșinel a decedat, iar, acum, s-a aflat cauza morții regretatului actor. În momentul decesului, acesta avea 83 de ani și, de o săptămână, se afla la Terapie Intensivă.

Cauza morții lui Alexandru Arșinel a fost dezvăluită. Actorul a fost îngropat duminică, 2 octombrie, la Cimitirul Bellu, lângă Aleea Scriitorilor.

Care este cauza morții lui Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel, deși a încercat din răsputeri, nu a putut să facă față problemelor de sănătate pe care le-a avut. Acesta a avut mai multe complicații în ultima vreme, iar starea lui s-a agravat, după ce s-a infectat cu noul Coronavirus.

Alexandru Arșinel suferea de mai multe afecțiuni cronice, iar starea lui de sănătate suferise unele schimbări în rău în urma unui transplant de rinichi.

Conform newscaffe.ro, medicii legiști au scris, pe certificatul de deces al acestuia, că și-a pierdut viața în urma unui stop cardio-respirator ce a fost cauzat de insuficiență cardiacă și de insuficiență respiratorie.

Citeste si: Alexandru Arșinel era un om bun, cald și extrem de jovial, care avea un chef nebun de a se hrăni cu aplauzele publicului. Pe scenă se simțea în largul lui și iubea să-i facă pe oameni să râdă. Cum era Alexandru Arșinel omul, departe de orice prejudecată

Mai mult decât atât, Alexandru Arșinel a fost intubat și ventilat, iar bolile cronice pe care le avea au dus la apariția problemelor de inimă și la complicațiile la plămâni. De asemenea, regretatul actor a trebuit, din nou, să fie operat, după ce au apărut unele probleme din cauza diabetului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce probleme de sănătate are Marilena Arșinel, soția regretatului actor

Marilena Arșinel și Alexandru Arșinel au fost căsătoriți timp de 54 de ani, făcând nunta în anul 1968, la doar doi ani de când s-au cunoscut.

În urmă cu opt ani, în urma unui accident grav, Marilena a rămas imobilizată la pat. Cu ajutorul medicilor, aceasta a reușit să își revină într-o oarecare măsură, dar, chiar și așa, aceasta nu se poate deplasa fără scaunul cu rotile.

„Soția mea a început să aibă probleme de ordin neurologic și să meargă cu greutate. Se sprijină de un cadru.  Face recuperare, urmează și un tratament extrem de sever. Din păcate, nu se poate opera. Să sperăm că în curând își va reveni, într-o oarecare măsură”, a mărturisit, în urmă cu câțiva ani, Alexandru Arșinel.

Conform ultimei declarații de avere, din anul 2023, Alexandru Arșinel avea o pensie de revoluționar de 33.720

de lei, o pensie de 73.512 lei, o indemnizație de merit din partea Ministerului Culturii de 74.772 de lei și o indemnizație de handicap de gradul II, în valoare de 10.800 de lei, pentru că avea grijă de soția lui.

Citeste si: Drama prin care a trecut Marilena Arșinel, soția lui Alexandru Arșinel. Cu ce probleme de sănătate grave se confruntă

În total, în fiecare lună, Alexandru Arșinel încasa suma de 8.936 de lei. Mai mult decât atât, actorul mai deținea două terenuri în Dolhasca, un teren în Sinaia și unul în Samurcaș-Crevedia. În continuare, acesta mai avea trei case de vacanță și un apartament în Capitală, dar și 12 depozite în bancă.