Benone Sinulescu s-a stins din viață joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. Regretatul artist a pierdut lupta cu viața din cauza unei pneumonii. Cântărețul de muzică folclorică a refuzat să meargă la spital, de teama infectării cu coronavirus. Dr. Beatrice Mahler a explicat recent, într-un interviu, cum se manifestă boala de care a suferit regretatul artist, dar și cât de gravă este.
Care este, de fapt, cauza morții lui Benone Sinulescu? Dr. Beatrice Mahler a explicat: ”Conținutul stomacului i-a ajuns în plămâni”
Beatrice Mahler, manager la Insitutul Marius Nasta, a explicat cum se manifestă boala de care suferea Benone Sinulescu și cât de gravă este.
Medicul a precizat că pneumonia de aspirație, boala cu care Benone Sinulescu s-a confruntat în ultimele zile din viață și care l-a răpus, este una foarte severă, cu risc mare de deces.
"Pneumonia de aspirație este o formă foarte severă de pneumonie în care o parte din conținutul stomacului ajunge în plămân și arde plămânul.
Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistență important și cu risc de deces mare. Sunt forme de pneumonie de aspirație care se vindecă și forme care chiar dacă sunt internate nu reușesc să depășească acest moment.", a declarat Beatrice Mahler.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citeste si: Ce pensie avea Benone Sinulescu? Suma modestă pe care artistul o primea după 50 de ani de muncă
Benone Sinulescu ar fi avut șanse să trăiască, dacă accepta să meargă la spital?
Beatrice Mahler a dezvăluit că există forme de pneumonie de aspirație care se pot vindeca, însă pentru ca acest lucru să se întâmple, pacientul trebuie transportat de urgență la spital și să fie sub supravegherea medicilor.
Aceasta a mai precizat că tratarea la domiciliu a pacientului cu o asemenea afecțiune nu dă randament de cele mai multe ori, iar riscul de deces este mare.
"Este foarte important ca intervenția să se facă promt în astfel de situaţii. Pneumoniile de aspirație pot fi întâlnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afecțiuni neurologice.
Citeste si: Cine este Elena Sinulescu, femeia alături de care Benone Sinulescu și-a petrecut ultimii 40 de ani din viață