Care este, de fapt, fructul din România pe care toți străinii vor să-l cumpere? Are o mulțime de beneficii pentru sănătate!

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 01 aug 2022, 21:35
Cătina, fructul pe care toți străinii vor să îl cumpere
Sursa: PixaBay

Un fruct din România se bucură de popularitate peste hotare și asta datorită proprietăților sale. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate, motiv pentru care este la mare căutare atât în România, cât și în străinătate.

Cătina beneficii. Fructul care este la mare căutare peste hotare este cătina. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar pentru că s-au convins de acest lucru, străinii caută să o cumpere în cantități foarte mari. Nu e de mirare că afacerile cu cătină merg foarte bine în ultima perioadă și că cererea este din ce în ce mai mare.

Cătina, fructul din România pe care toți străinii vor să îl cumpere. Care este motivul?

Cătina beneficii. Despre cătină se știe că are o mulțime de beneficii pentru sănătate, fie că este consumată în stare naturală, fie că este introdusă în alimentație sub formă de sirop, nectar sau în combinație cu mierea. Cătina are efect antioxidant, energizant, antiinflamator și este la mare căutare în special în sezonul rece, având în vedere că întărește sistemul imunitar și îl ajută să lupte împotriva bacteriilor. 

Cătina beneficii. Cătina se cultivă în special în regiunile muntoase și pentru că este o plantă care nu are nevoie de condiții speciale pentru a se dezvolta, un român s-a gândit să dezvolte o afacere care să aibă la bază producția de cătină. În Gorj există o plantație de aproximativ 50 de hectare. De aici pleacă spre export tone de cătină, afacerea dovedindu-se a fi una foarte profitabilă.

„Tatăl meu a fost bolnav de cancer, la Viena nu i-au mai dat nici măcar 3 luni de zile de supravieţuire şi aşa am ajuns să cultiv cătină. E o poveste înteagă. Ideea e că tatăl meu trăieşte şi azi, este sănătos tun. Acum deja e pasiune. Cel mai căutat produs şi ceea ce putem noi să exportăm acum este nectarul de cătină cu miere de albină de la stupii noştri.

Anul acesta estimăm undeva la 8 mii de litri de nectar să vindem în Dubai.”, a povestit Ilie Potecaru, antreprenorul care a dezvoltat o afacere de succes cultivând cătina, potrivit observatornews.ro.

Despre beneficiile cătinei au aflat și străinii, astfel că anteprenorul din Gorj a început să aibă foarte multe comenzi din străinătate, în special din Franța, Germania, Japonia sau Emiratele Arabe.

Cătina beneficii. Care sunt proprietățile cătinei?

Cătina beneficii. Despre fructele de cătină se știe că sunt bogate în vitamin C, având în vedere gustul lor ușor acrișor, dar și în vitamina A, vitaminele B1, B2, B6 și B9, vitaminele E, K, P, F. Cătina este o sursă importantă de calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu și beta caroten.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Specialiștii spun că fructele de cătină au foarte multe beneficii pentru organism. Ele întăresc sistemul imunitar, au efect antioxidant, emolient, vitaminizant și depurativ.

Citeste si: Sirop catina – rămâi sănătos tot anul

Cătina beneficii. Cum poate fi consumată cătina?

Cătina beneficii. Cea mai cunoscută combinație este cea de cătină și miere. Cele două ingrediente se amestecă și apoi se lasă la macerat timp de 3 săptămâni. Amestecul obținut se consumă dimineața, pe stomacul gol sau poate fi adăugat în ceai. 

Cătina se poate transforma și într-un sirop delicios și cu o mulțime de beneficii pentru organism. Pentru prepararea acestui sirop este nevoie ca fructele să fie date prin mașina de tocat. Apoi, pulpa obținută se trece printr-o sită, astfel încât să se separe sucul. Acesta trebuie amestecat cu miere de albine. 

Citeste si: Cum sa iti cresti imunitatea: cele mai bune ceaiuri pentru cresterea imunitatii