Nu există o vacanță la mare fără o porție de hamsii, iar vânzătorii de pe litoralul românesc știu că aceasta este slăbiciunea românilor, motiv pentru care nu se feresc să îi păcălească. Nu este vorba despre a îi păcăli la gramaj, ci la tipul de pește pe care îl oferă oamenilor care comandă hamsii. Iată care este diferența dintre hamsii și șprot.
Care este diferența dintre hamsii și șprot
Fie că este vorba despre un mod de a îi păcăli pe clienți sau de o greșeală realizată de persoanele care nu știu diferența dintre hamsii și șprot, pe litoralul românesc turiștii pot plăti pentru hamsii și să primească altceva. Pentru a nu vă lăsa păcăliți de vânzători este important să cunoașteți câteva diferențe dintre cele două specii de pește.
Una dintre cele mai importante diferențe este chiar lungimea pe care o are peștele din farfurie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
În cazul în care peștele din farfurie are o formă cilindrică, atunci este vorba de o hamsie, iar în cazul în care pe farfurie avem pești cu o formă plată, ușor răsucită, atunci mâncăm șprot. Pentru a ne asigura că avem hamsii în farfurie trebuie să observăm dacă peștii au sau nu cap. Hamsiile se prăjesc fără cap, fiind curățate de cap și de intestine înainte de a fi prăjite, în timp ce șprotul poate fi prăjit cu totul.
Vânzătorii aleg să comercializeze șprot în loc de hamsii pentru că este un pește mult mai ieftin. Șprotul nu are nevoie nici de foarte multă atenție la preparare, deoarece nu trebuie curățat, potrivit libertateapentrufemei.ro.
Cât costă o porție de hamsii la sfârșitul sezonului estival
Prețurile au început să mai scadă la finalul sezonului estival, iar românii se pot răsfăța fără să își facă grijă că o să rămână fără economii.
În timp ce hamsiile sunt achiziționate cu 10 lei pentru o porție, șprotul poate fi cumpărat cu jumătate din acest preț, mai exact cu 5 lei pentru o porție, potrivit romaniatv.net.