Care este diferența dintre măștile FFP2 și măștile de protecție clasice? Medicul Mihail Pautov a explicat de ce sunt mai eficiente

Author: Lavinia Medrea

Care este diferența dintre măștile FFP2 și măștile de protecție clasice? Medicul Mihail Pautov a explicat de ce sunt mai eficiente

Sursa: Facebook Dr. Mihail Pautov

Dr. Mihail Pautov a explicat de ce măștile FFP2 sunt mai eficiente decât măștile clasice de protecție.

Dr. Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni şi asistent de cercetare, a făcut un experiment pentru a observa eficiența măștilor de protecție folosind un vaporizator fără nicotină.

Medicul Mihail Pautov a explicat diferențele dintre măștile FFP2 și măștile textile

Medicul Mihail Pautov a explicat diferențele dintre măștile FFP2 și măștile textile
[Sursa: Facebook Dr. Mihail Pautov]

În experimentul făcut de dr. Mihail Pautov, medicul a demonstrat că măștile chirurgicale și cele FFP2 stopează răspândirea aerosolilor, deci a virusului, atunci când sunt purtate corect.

Mihail Pautov a testat totul cu o mască textilă, interzisă recent prin lege, o mască chirurgicală și una de tip FFP2.

„În cazul de faţă, persoana infectată nu poartă nicio mască şi vedem cum aerosolii se duc drept în faţa celui cu care vorbeşte.

Dacă punem o mască textilă, din material, vedem că aceşti aerosoli trec, sunt oprite picăturile mari, dar aerosolii mici vor trece prin această mască”, a spus dr. Mihail Pautov.

Citeste si: Când se termină pandemia de COVID-19! Varianta Omicron ar veni cu finalul valurilor de infectări

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Experimentul a demonstra că măștile FFP2 sunt mai bune decât măștile chirurgicale când vine vorba de limitarea răspândirii virusului, atunci cțnd sunt purtate corect.

„Dacă purtăm o mască chirurgicală vedem că aceşti aerosoli nu se duc direct în faţa persoanei cu care vorbim, dar vor trece prin marginile acestei măşti. Şi, practic, vor umple camera în care stăm cu aceşti aerosoli. În cazul măştii FFP2, dacă am purta-o corect, nu am vedea aceşti aerosoli care trec pe lângă mască.

Citeste si: Austria a introdus vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru toți adulții! Legea va intra în vigoare pe 4 februarie

Însă, măştile pe care le purtăm acum în România, acestea FFP2, au acele elastice foarte subţirele şi nu pot ţine masca foarte strânsă pe faţă. Aduceţi-vă aminte de acele poze cu medici care purtau, la începutul pandemiei, măşti FFP2, şi care ne arătau poze cu acele leziuni pe toată faţa făcute din cauza presiunii cu care masca apasă”, a explicat dr. Mihail Pautov.