Care este limita dintre viata si moarte? Ce este, de fapt, moartea clinica

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:24

Exista viata si dincolo ? Sunt intrebari la care unii dintre semenii nostri chiar au raspunsuri!

Exista viata si dincolo? Sunt intrebari la care unii dintre semenii nostri chiar au raspunsuri! Se spune ca „nimeni nu stie cum e pe lumea cealalta, caci nimeni nu s-a intors de-acolo, ca sa ne poveasteasca”! Si, totusi, exista oameni care au trait aceasta experienta unica!

„Exista aceasta moarte clinica, de aceea biserica savarseste slujba de inhumare dupa trei zile. Exista posibilitatea ca un trup sa nu se stinga de tot.”



„La pacientii, la persoanele care au suferit un infarct miocardic sau un stop cardiorespirator s-a constatat ca numai la 20 la suta dintre acestia au experientat asa numita- Near Death Experience- adica acea experienta din apropierea mortii, spun neurologii.

Incredibil este ca acesti oameni si-au revenit din faza de moarte clinica si, mai mult decat atat, fac marturisiri cutremuratoare! Moartea din aceasta lume, moartea lumeasca ne uneste cu viata de dincolo.”
spune un preot.

Unul dintre cei care au trecut pentru cateva momente in viata de dincolo este pastorul timisorean Claudiu Lepadatu: „Am inchis ochii si, dintr-odata, sufletul meu s-a ridicat din trup.

Claudiu Lepadatu  a trait experienta mortii clinice. S-a dus cu sotia la o casa de vacanta, la munte. Peste noapte, amandoi s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba din camera. Minute in sir, cei doi au fost inconstienti.
In aceste clipe, pastorul sustine ca a vazut cum propriul suflet se desparte de trup. Cum este posibil asa ceva? Cat este adevar si cat imaginatie? Sau avem de-a face cu un miracol?! Medicii care au studiat acest fenomen afirma ca cei care au experimentat moartea clinica relateaza trairi asemanatoare: „initial, simt o senzatie de bine, de lipsa a oricarei dureri, de o extraordinara usurare a fiintei lor, dupa care apare acea senzatie de extracorporalitate, ca s-ar privi din exterior, dupa care o lumina intensa, ca si cum ar trece printr-un tunel.”


Numai ca experienta pastorului de la Timisoara nu se rezuma doar la atat: „Unii dintre ei relateaza ca ar vedea anumite fiinte. Si ca si-ar rememora o parte din amintiri.”

In cazul lui Claudiu Lepadatu, Acea Fiinta este chiar Dumnezeu: „Am auzit, dintr-odata, vocea Lui Dumnezeu din afara mea, Care mi-a pus aceasta intrebare:

Neurologii tratează totul, ştiinţific: „Creierul controleaza totul! Noi suntem ceea ce ne spune creierul  nostru ca suntem.”

Dar, cum poate functiona creierul, daca inima inceteaza sa mai bata? Tot doctorii ne explica: „In momentul in care inima nu mai bate, fluxul sanguin cerebral scade sub un nivel critic,
la care creierul, in mod normal, nu mai poate functiona corect.”

Si-atunci, cum este posibil ca la pacientii carora inima a incetat sa le mai bata, creierul sa ramana conectat la ceea ce se petrece in jurul sau?! Cum poate sa retina informatii astfel incat pacientul sa rememoreze totul de-ndata ce deschide ochii?!

Neurologii spun că „S-au constatat ca, in primele 30 de secunde,
dupa incetarea activitatii cardiace, apare o hiperexcitabilitate, adica o crestere a activitatii cerebrale.”

Numai ca...n-a ajuns „acolo”! De ce?! Pe de alta parte, de ce a trecut Claudiu prin aceasta experienta cutremuratoare?!

Laurentiu a deschis ochii, in cele din urma. S-a intors din moarte clinica: „Intoarcerea in trup a unui suflet poate fi o motivare, din partea lui Dumnezeu, ca sa mai lucreze la mantuirea lor. N-a indeplinit ceea ce trebuia si de aceea a fost trimis inpoi, sa implineasca totul in folosul mantuirii sale.”

Sa fie acesta motivul pentru care un echipaj medical a ajuns repede la el si sotia lui si i-a transportat la spital?!  In acele momente cruciale, Laurentiu era in permanenta constient de tot ce se petrece in jurul sau. Cu mintea. Inima, insa, nu ii mai batea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.