Cine a vizitat Istanbulul cu siguranță s-a lovit de problema locurilor de parcare. Superbul oraș al Turciei este plin de atracții turistice, dar cei ce se deplasează cu mașina vor pierde foarte mult timp, ca să reușească să o parcheze.
De ce nu se găsesc locuri de parcare în Istanbul
Istanbulul are o populație de peste 15 milioane de oameni și este principalul centru comercial, cultural și financiar al Turciei.
Este una dintre cele mai mari metropole ale lumii și a fost trecută pe lista patrimoniului mondial UNESCO, încă din 1985. A primit numele de Istanbul pe data de 28 martie 1928 și este, fără îndoială, cel mai aglomerat oraș al Bătrânului Continent.
Așa se explică și faptul că locurile de parcare reprezintă o adevărată problemă. Șoferii au nevoie de multă răbdare, iar găsirea unui loc în care să-ți lași mașina este o adevărată provocare.
Dacă vizitați Istanbulul, cea mai bună soluție este să vă deplasați cu metroul sau cu tramvaiul.
Totuși, dacă vă riscați și vreți să mergeți cu mașina, trebuie să știți că peste tot sunt parcări publice. Trebuie doar să vă dați seama care este cea mai apropiată de dumneavoastră.
Există și anumite hoteluri, care nu au parcare proprie, dar de la recepție vi se poate spune unde există așa ceva și cât costă.
Prețul pornește de la 5 euro și poate să ajungă până la 10 euro.Istanbul, un oraș plin de istorie
Fiind un oraș extrem de mare, nu doar locurile de parcare sunt o problemă în Istanbul. La anumite ore, circulația este infernală.
În plus, tot din cauza mărimii acestei metropole, o să vă fie destul de greu să găsiți drumul către un anumit obiectiv turistic.
Veți avea nevoie de un GPS, dar aveți grijă ca hărțile să fie actualizate.Vestea bună este că există indicatoare peste tot, așa că sunt șanse destul de mari să vă descurcați, cu puțină răbdare și îndemânare.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Istanbulul este singurul oraș din lume care este așezat pe două continente, Europa și Asia. Până pe data de 13 octombrie 1923, a fost capitala Turciei, dar de atunci a fost desemnat orașul Ankara.
Chiar și așa, tot Istanbulul a rămas cel mai important centru economic al țării.
Clima din acest oraș este maritim-mediteraneană, iar temperaturile au o medie anuală de 14 grade Celsius.
Dacă aveți în plan să vizitați Istanbulul și nu suportați prea bine căldura, evitați luna august, pentru că este cea mai călduroasă. La polul opus se află ianuarie, cea mai răcoroasă lună, cu o medie de 5 grade Celsius.
Religia dominantă este cea musulmană. Aproximativ 99% din populație face parte din această categorie, așa că aveți grijă că în anumite locuri va trebui să aveți capul acoperit, ca femeie.
Istanbulul vă oferă și o viață de noapte extrem de bogată. În restaurante veți putea asculta muzică turcească, vă veți încânta privirea cu mișcările femeilor pe dansuri orientale, iar pe malul Bosforului puteți merge în cluburi cu muzică pe toate gusturile.
Districtul Sultanahmet este perfect pentru o cină într-un restaurant situat într-o clădire otomană sau bizantină, care a fost reamenajată, bineînțeles.
În Kumkapi veți găsi taverne și nenumărate baruri și restaurante, iar în Beyoglu puteți savura celebra băutură turcească raki, preparată exact așa cum trebuie.
Bineînțeles că aveți și o mulțime de obiective istorice, pe care le puteți vizita. Nu uitați că Istanbulul a fost capitala a două imperii, mai mult de 2.000 de ani. Aveți la dispoziție biserici, moschee, muzee sau palate, care o să vă încânte, cu siguranță.
În plus, dacă ajungeți în această metropolă, nu aveți cum să ratați cele mai mari mall-uri din Europa, Taksim și Nisantasi.