Noul simptom COVID-19 nu poate fi tratat cu ajutorul medicamentelor, iar simptomele pe care pacienții le au acum sunt diferite față de cele care erau raportate în valurile trecute.
Care este noul simptom COVID-19?
Noul simptom COVID-19 este febra înaltă și, conform medicilor din Iași, oamenii trebuie să se protejeze, deoarece riscul este cât se poate de real.
„Acum, în primul rând, predomină febra care este una înaltă şi care nu cedează la antitermicele uzuale, la care se adaugă durerea în gât şi durerile de cap. Există motive de îngrijorare, de aceea trebuie să purtăm masca în spaţiile aglomerate şi să respectăm regulile pe care le ştim deja”, a declarat dr. Angelica Hristea.
S-a observat că valul șase al pandemiei afectează cel mai mult copiii, motiv pentru care, în spitale, în prezent, numărul minorilor internați este de 611.
Vârful valului șase a fost raportat marți, 26 iulie, atunci când au fost înregistrate 12.353 de cazuri în 24 de ore. Mai mult decât atât, cea mai mare creștere a numărului de infectări a avut loc în București, unde 2.569
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Valoarea pensiei pentru persoanele care au muncit 15 ani! Află acum toate detaliile
Citeste si: Două studii au demonstrat că pandemia de Coronavirus a luat naștere în piața din Wuhan
Alexandru Rafila a asigurat oamenii că nu vor exista perioade de lockdown
Alexandru Rafila a declarat că, deși numărul cazurilor este în continuă creștere și a ajuns la peste 10.000 pe zi, nu avem de ce să ne îngrijorăm, deoarece nu vor mai exista nici perioade de lockdown și nici restricții „care să limiteze activitatea economică și socială”.
„În Franța au aproape 200.000 de cazuri pe zi și singura restricție este utilizarea, în anumite spații închise și în transportul în comun, a măștii. Nu cred, în niciun fel, și e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situația unui lockdown în România sau a unor restricții care să limiteze activitatea economică și socială.
Citeste si: Sindromul post-COVID îi îngrijorează pe medici. Doar persoanele care fumează de zeci de ani mai pățesc asta
Aceste valuri COVID-19 care, probabil, vor mai continua cu o anumită intensitate, pe care nu avem de unde să o cunoaștem în momentul de față, vor fi valuri de infecție, de obicei banală, și care nu vor mai pune în pericol sistemul de sănătate, spitalele. Dar, ca să nu se întâmple lucrul ăsta, trebuie să lucrăm susținut pe viitor, să construim un sistem de asistență medicală ambulatorie, de bună calitate”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în cadrul unei emisiuni televizate, conform antena3.ro.