Care este orașul în care se mănânca cel mai bine: Top 20 orașe culinare din întreaga lume în anul 2024

Autor: Andrei Costanda

Află care sunt cele 20 de orașe din întreaga lume unde se mănânce cel mai bine.

Sursa: Libertatea

Top 20 orașe culinare din întreaga lume în anul 2024, conform publicației Time Out, includ Napoli, Johannesburg și Lima.  

Pentru a cunoaște cu adevărat un oraș, trebuie să-i gustăm mâncarea. Dar ce face un oraș să fie un mare centru culinar? Nu este vorba doar despre numărul de stele Michelin, ci mai degrabă despre diversitatea opțiunilor: mese de bună calitate la prețuri accesibile.

Pornind de la această premisă, Time Out a întrebat mii de localnici despre cum este să mănânci în orașele lor în prezent și a creat un clasament al capitalelor culinare ale lumii pentru 2024.

Napoli ocupă prima poziție

Locuitorii din diverse orașe au fost întrebați despre restaurantele esențiale din orașele lor, felurile de mâncare ce trebuie neapărat încercate și cele mai bune opțiuni raportate la preț. De asemenea, aceștia au evaluat scena culinară a orașelor lor în ceea ce privește calitatea și accesibilitatea. Pentru a crea lista finală, Time Out a exclus orașele cu scoruri generale mai mici și a inclus doar cel mai bine clasat oraș din fiecare țară.

Pentru unii turiști, cel mai interesant aspect al unei călătorii este mâncarea. Acești călători se trezesc în prima zi a excursiei entuziasmați de toate delicatesele culinare care îi așteaptă: de la piețe extinse care oferă delicatese locale, la mâncare de stradă târziu în noapte și restaurante independente care servesc preparate distinctive.

În fruntea listei Time Out se află orașul italian Napoli, adesea considerat locul de naștere al pizzei.

Pizza margherita, dar și preparatele delicioase precum ragù napolitan și sfogliatella sunt menționate ca „feluri de mâncare ce trebuie neapărat încercate”. Pentru cei care doresc să guste pizza autentică în Napoli, Time Out sugerează pizzeria Santa Maradona, situată în cartierul spaniol al orașului.

Locul doi în clasamentul Time Out este ocupat de Johannesburg, Africa de Sud, unde vizitatorii sunt încurajați să încerce bunny chow, un preparat de stradă sud-african care conține curry, carne sau fasole, servit în pâine.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Pe locul trei se află Lima, Peru, renumită pentru ceviche. În clasament urmează Ho Chi Minh City (locul patru), Beijing (locul cinci) și Bangkok (locul șase).

Primul oraș din SUA din clasamentul Time Out este Portland, Oregon, pe locul 10. Potrivit Time Out, Portland este un alt loc de neratat pentru iubitorii de pizza, cu pizza mexicană – o pizza acoperită cu ingrediente de taco – numită de localnici cel mai bun preparat la preț accesibil.

În Marea Britanie, orașul Liverpool s-a clasat pe locul 11. Time Out a menționat preparatul tradițional al orașului, Scouse, o tocană bogată de obicei compusă din carne de vită sau miel, și o serie de noi restaurante inovatoare, precum Manifest.

Citește și: Kanal D își menține supremația în topul audiențelor cu Știrile Kanal D de la ora 12:00, prezentate de Cristina Dorobanțu

Citește și: Proaspătă mămică, decedată la Spitalul din Suceava. Tânăra s-a căsătorit recent și abia aștepta să-și țină bebelușul în brațe: „Bianca a avut ceva complicații”

Lista Time Out a celor mai bune orașe culinare în 2024

  1. Napoli, Italia
  2. Johannesburg, Africa de Sud
  3. Lima, Peru
  4. Ho Chi Minh City, Vietnam
  5. Beijing, China
  6. Bangkok, Thailanda
  7. Kuala Lumpur, Malaezia
  8. Mumbai, India
  9. Dubai, EAU
  10. Portland, SUA
  11. Liverpool, UK
  12. Medellín, Columbia
  13. Sevilia, Spania
  14. Porto, Portugalia
  15. Marrakech, Maroc
  16. Lyon, Franța
  17. Sydney, Australia
  18. Montreal, Canada
  19. Osaka, Japonia
  20. Copenhaga, Danemarca