Care este prima țară din Europa în care va fi ilegal să mai fumezi. Românii vor fi afectați de această decizie

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 iun 2022, 20:19

Care este țara care va interzice definitiv țigările

Sursa: Istock

Problemele de sănătate cauzate de fumat sunt din ce în ce mai luate în serios de oamenii din întreaga lume. Drept urmare, o țară din Europa a luat decizia de a interzice prin lege fumatul, devenind, astfel, prima țară de pe continentul nostru care va face acest lucru.

Începând cu anul 2030, Marea Britanie va deveni prima țară din Uniunea Europeană care va interzice fumatul prin lege. Interdicția va fi una totală, iar românii vor fi și ei afectați din cauza acestui lucru. Deși numărul fumătorilor a scăzut, cancerul printre cei care nu au renunțat la acest viciu încă există.

Din cauza numărului tot mai mare de persoane care se îmbolnăvesc de cancer din cauza fumatului, măsura va fi implementată peste opt ani.

Cu toate acestea, pe teritoriul Marii Britanii, în prezent, numărul persoanelor care fumează este de trei ori mai mic decât acum 30 de ani.

Citeste si: Metoda foarte ieftină care te ajută să scapi de fumat. Costa 1 leu și îl găsești la orice magazin

Conform Dailymail, relatează Romaniatv.net, producătorii de țigări ar fi obligați de către planul guvernului să acopere toate costurile necesare pentru ca fumătorii să renunțe la acest viciu.

„Pentru 15% dintre adulţii care sunt încă fumători, fumatul este principala cauză a îmbolnăvirii şi a deceselor premature şi o cauză majoră a inegalităţilor. De aceea, guvernul doreşte să-şi ducă la bun sfârşit treaba”, precizează Dailymail.

Obiectivul guvernului urmează să fie anunțat săptămâna următoare

În zilele ce urmează, Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie și din Irlanda de Nord, urmează să anunțe obiectivul guvernului.

Mai mult decât atât, tot atunci, acesta va prezenta „un plan verde” prin care se va pune accent pe importanța prevenției.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

De asemenea, pentru a se asigura că lucrurile vor decurge așa cum trebuie, Guvernul din Regatul Unit va lua în calcul și țigările de contrabandă.

În continuare, în interiorul pachetelor de țigări, vor fi incluse pliante cu mesaje care îndeamnă la renunțarea la fumat.

Cu toate acestea, Simon Clark, directorul grupului de fumători ”Forest”, nu este de acord cu această idee și susține că oamenii au tot dreptul de a fuma și nimeni nu trebuie să îi hărțuiască pentru a renunța la acest viciu.

Citeste si: Noua Zeelandă va interzice țigările până în 2025! Motivul pentru care se va scoate tutunul de pe piață

Mexic a decis să interzică țigările elctronice

Pe motiv că sunt la fel de dăunătoare precum țigările normale, Mexic a luat decizia de a interzice țigările electronice. Se pare că nicotina poate duce la apariția cancerului și se vrea că numărul persoanelor care fumează să fie din ce în ce mai mic.

Decretul dat de Guvernul din Mexic prevede  „interzicerea circulației și a comercializării, indiferent de origine, a sistemelor electronice de administrare a nicotinei, a sistemelor similare fără nicotină, a sistemelor alternative de consum de nicotină, a țigărilor electronice și a

dispozitivelor de vaporizare cu utilizări similare, precum și a soluțiilor și a amestecurilor utilizate în sistemele menționate, în interiorul Republicii”, conform Stirileprotv.ro.