Care este prima țară din lume care va adopta Bitcoin ca monedă oficială?

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 25 iul 2022, 19:00
El Salvador ar putea adopta Bitcoin ca monedă naționala

Autoritățile din El Salvador iau în considerare adoptarea criptomonedei Bitcoin ca metodă oficială de plată, alături de dolarul american.

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, a declarat că autoritățile iau în considerare adoptarea criptomonedei Bitcoin ca monedă oficială, alături de dolarul american. În acest caz, El Salvador ar deveni primul stat care folosește criptomonede ca mijloc legal de plată.

El Salvador ar putea adopta Bitcoin ca metodă oficială

Președintele Nayib Bukele a menționat și avantajele pe care le-ar aduce decizia de a adopta Bitcoin ca monedă oficială în El Salvador. Declarația a fost făcută printr-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Twitter. În prezent, Bitcoin a ajuns la o capacitate de piață de 680 de miliarde de dolari.

„Dacă 1% din acesta s-ar investi în El Salvador, PIB-ul țării noastre ar putea crește cu 25%”, a declarat președintele Nayib Bukele.

Criptomoneda are

în prezent 10 milioane de noi potențiale clienți și va deține modalitatea cea mai rapidă de a transfera 6 miliarde de dolari pe an în remitențe, a concluzionat președintele El Salvador, potrivit evz.ro

Citeste si: Se schimba banii! BNR a facut anuntul in urma cu putin timp

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Care sunt avantajele adoptării criptomonedei ca monedă națională

Șeful statului Nayib Bukele a mai declarat că  transferul de bani din străinătate ar deveni un proces mult mai ușor în acest context, iar economia din El Salvador se bazează în mare parte pe aceste transferuri. Aproape 20% din PIB-ul El Salvador este generat de bani trimiși în țară de cetățenii care locuiesc în afara granițelor statului, conform news.sky.com.

Mai mult de două milioane de cetățeni originari din El Salvador muncesc în străinătate și trimit, anual, peste 4 miliarde de dolari în țară.

„Pe termen scurt, va genera locuri noi de muncă și va ajuta la incluziunea financiară a miilor de locuri de muncă din afara economie formale”, a explicat președintele Nayib Bukele.

Citeste si: Bitcoin a crescut cu 20%! Cât valorează, momentan, criptomoneda

Proiectul de lege care include aceste schimbări intră în dezbatere parlamentară zilele următoare. Președintele din El Salvador speră ca votul din parlament să fie favorabil pentru implementarea proiectului legislativ. Dacă va trece, legea i-ar încuraja pe mulți dintre cetățeni să își deschidă conturi bancare, în contextul în care 70% de cetățeni nu dețin unul. 

Citeste si: Ce sunt cryptomonedele?