Care este rolul jocurilor educaționale de la PitiClic?

Author: Bogdan Mihai

Pentru a-i face pe copii să petreacă timp plăcut în fața calculatorului, tabletei sau telefonului, putem alege o serie de jocuri extrem de interesante și de utile în educația lor.

Dacă doriți să-i învățați pe cei mici matematică, bune maniere, știință, tabla înmulțirii sau împărțirii, educație finaciară sau pentru sănătate, limbi străine, este bine să alegeți unul dintre numeroasele jocuri educationale PitiClic.

Jocul a avut întotdeauna un rol important în procesul de învățare. Joaca inteligentă i-a atras pe cei mici și i-a făcut să interacționeze pentru a învăța și a dobândi anumite deprideri și experiențe. Toată această angajare a copiilor în fiecare etapă și implicarea lor sunt extrem de utile în obținerea de noi cunoștințe și achiziții intelectuale.

Având în vedere că în zilele noastre tehnologia a pătruns adânc în toate aspectele vieții noastre, de la vârste tot mai fragede, și felul în care sunt concepute astăzi jocurile ține pasul cu noile tendințe. CD-urile, aplicațiile, soft-urile și cărțile digitale sunt unele dintre cele mai îndrăgite și mai apreciate metode de a-i învăța ceva pe cei mici.

Care sunt beneficiile jocurilor educaționale în activitatea copiilor?

Jocurile sunt dintotdeauna cea mai eficientă metodă de a alunga plictiseala. Ori de câte ori copiii se plictisesc, un joc educativ și interactiv îi poate scoate din inerția pierderii de timp. Prin joc copii se descoperă pe sine și învață să lucreze împreună cu ceilalți, se conecteză cu propria persoană, se racordează la propriul eu.

Prin joc copiii își stimulează imaginația și creativitatea. Când se joacă, cei mici își pun la lucru gândirea și își imaginează tot felul de situații posibile. În astfel de contexte, copiii trebuie să găsească rezolvări la cele mai provocatoare probleme, să creeze, să evalueze, să cântărească, să construiască și să completeze o lume complexă, rod integral al imaginației lor. Prin joc copii gasesesc în ei însiși resurse nebănuite.

Jocurile educative sunt metode extrem de eficiente pentru învățare, care îi ajută pe copii să își completeze în mod plăcut cunoștințele. Ele oferă un tip de învățare foarte atractiv, facându-i pe elevi să fie astfel mai deschiși față de ideea de studiu. Jocurile educaționale motivează și stimilează dorința de învățare. Atunci când ai în față posibilitatea de a învăța prin intermediul unui joc interesant, cu filmulețe și o grafică deosebită, plăcerea de a te antrena este mult mai mare.

De ce să alegeți jocurile educaționale PitiClic?

Dacă tot le place să se joace la calculator, tabletă sau telefon, dați-le copiilor șansa de a-și petrece acest timp în mod cât mai util. Aceste software-uri pentru PC sunt programe concepute special, care urmăresc diverse scenarii didactice, astfel încât cei mici să-și însușească cu plăcere anumite cunoștințe. Ele au un conținut educativ diversificat și bine pus la punct de către cadre didactice de specialitate, cu experineță. Prin parcurgerea unor etape sau teste antrenante și cu o grafică deosebită, copiii au posibilitatea de a deprinde noțiuni și cunoștințe noi, extrem de utile și interesante.

Printre cele mai apreciate jocuri educaționale PitiClic sunt cele referitoare la bunele maniere, noțiuni de știință, învățarea tablei înmulțirii, educație financiară, educație pentru sănătate, limba franceză sau limba engleză. Toate aceste cunoștințe vor fi dobândite treptat, prin parcurgerea unor module bine structurate și organizate prin intermediul unor programe PitiClic.

Aceste jocuri sunt disponibile în format fizic, pe CD sau în format electronic prin intermediul unui link de download și un numar de activare. Toate aceste produse educaționale sunt realizate de dascăli cu experiență și sunt elaborate în concordanță cu cele mai exigente standarde impuse de programele școlare și de Ministerul Educației.

Un alt tip de jocuri interesante sunt și aplicațiile educative și distractive. Copiii se pot juca cu ”Pufălosul prietenul meu” ori cu ”Roboțelul cel isteț” și pot învăța forme geometrice, culori și cifre, operații matematice. Ei se mai pot juca și cu dinozaurii cei isteți sau pot deprinde regulile corecte de circulație rutieră și pot obține ”permisul de bun pieton”. Tot prin intermediul acestor aplicații tinerii învățăcei pot dobandi primele noțiuni de educație financiară sau pot juca rapid un joc de strategie.

Un alt tip foarte îndrăgit de interacțiune cu garfica și lectura sunt cărți digitale interactive. Ele se găsesc sub formă de aplicații pentru dispozitive mobile, tablete și telefoane inteligente cu Android sau iOS. Se pot citi simplu. Prin doar o apăsare se poate porni și lectura automat fiecare pagină. Acum nu mai trebuie să cărați cărțile cu voi. E suficient să instalați aplicațiile cu cărțile preferate și totul va fi ușor și plăcut.

Așadar există numeroase variante de jocuri educațioanale PitiClick pe care le puteți oferi copiilor voștri pentru a petrece impreună momente speciale de informare, intracțiune și educație.

Brandul "PitiClic" este un brand românesc, cu o vechime de peste 20 de ani de existenţă. Datorită calităţii şi diversităţii produselor, Infomedia Pro, compania producătoare, este lider pe piaţa de software educaţional adresat copiilor din România. Este primul producător român de astfel de soft-uri pentru Macintosh şi PDA. Cu peste 300 de produse realizate până acum, care înglobează peste 2000 de jocuri şi activităţi educaţionale, Infomedia Pro este cea mai prolifică firmă din acest domeniu.

Pentru a afla mai multe detalii despre produse și a comanda online intrați pe site-ul soft4kids.ro.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.