Care este SECRETUL unui bronz fara probleme? Aflati de noi

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:28

Cand vine vara, toate femeile isi doresc sa fie cat mai bronzate si nu se mai gandesc la consecinte.

Evelin este una dintre tinerele pentru care bronzul este o prioritate, dar nu cel obtinut prin expunerea la soare. In urma cu patru ani, tanara a deschis pentru prima data usa unui salon de bronzat. Avea doar 16 ani: „Am venit pentru ca aveam o piele foarte alba si am dorit sa am un bronz uniform ciocolatiu.”

Pe masura ce pielea ei a devenit tot mai inchisa, tanara a devenit o clienta fidela a salonului.

Acum, nici nu se gandeste sa renunte la sedintele de la solar sau sa dea  bronzul obtinut artificial pe bronzul natural

Insa, cum soarele straluceste din plin vara, multe tinere  prefera sa mearga la plaja pe marginea piscinelor sau la mare.
O alata domnisoara, prefera bronzul natural: „E mult mai sanatos pentru organism.”, spune ea. Ba deloc, o contrazic medicii dermatologi: „Atat solarul, cat si expunerea la soare, ambele sunt periculoase atunci cand sunt in exces.”

Daca ar fi sa alegem, insa,  o cale de mijloc,   „Solarul este mai periculos decat soarele pentru ca emite un anumit tip de radiatii ultraviolete de tip A, in proportie de 95- 98 la suta. Aceste radiatii patrund mai profund la nivelul pielii si determina modificari/ alterari la nivel celular si in timp favorizeaza aparitia cancerului de piele.”, avertizeaza medicii.

Efectele secundare ar fi imbatranirea prematura a pielii,  aparitia petelor si inmultirea alunitelor de pe corp.

Alunite care, in timp, pot deveni canceroase. Dar, sa nu credeti ca expunerea la soare e varianta ideala! Nicidecum!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Nici soarele nu este prietenul pielii!  Mai ales in zilele caniculare, cand temperatura poate depasi 40 de grade Celsius la soare. Atunci, se pot produce si asa numitele „explozii solare”.

„Radiatiile de la soare sunt si ele periculoase, in special radiatiile ultraviolete de tip B, care patrund in profunzime.

Au loc multe explozii solare, soarele este foarte puternic. Stratul de ozon este mult mai mic si-atunci se absorb mai rapid.”

Practic, medicii nu recomanda nici una dintre cele doua  variante. Considera, totusi,  ca bronzatul la solar este  mult mai nociv decat expunerea la soare.  Deloc pe placul domnisoarelor cochete, pentru care frumusetea merita orice sacificiu: „Cu ajutorul solarului pot fi bronzata si vara, si iarna.

Nu m-as mai vedea iarna alba.”, ne spune Evelin. Ca ea, sunt multe tinere care  prefera bronzul artificial  fara a tine cont de consecinte.

In concluzie,  daca vreti neaparat o piele maslinie, incercati sa folositi o crema cu factor de protectie ridicat, fie ca stati la solar, fie ca stati  la soare. Pentru persoanele cu piele sensibila si foarte alba, e nevoie de un factor de protectie de 50.

Cei cu piele mai inchisa la culoare, creme cu factor de protectie intre 20 si 30. Iar daca mergeti la plaja, faceti-o dimineata, pana in ora 11 si dupa-amiaza, dupa ora 17.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.