Care este ținuta obligatorie la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 13 iun 2023, 02:20

Care este ținuta obligatorie la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Sursa: BZI.ro

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, iar acum urmează pregătirile de înmormântare. Iată care este ținuta obligatorie!

 

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a luat prin surprindere pe toată lume. Suverana s-a stins din viață joi, 8 septembrie, iar luni, 19 septembrie, va avea loc slujba de înmormântare. Iată care este ținuta obligatorie la tristul eveniment! 

Citeste si: Cum arăta Camilla în tinerețe. Nu e de mirare că i-a picat cu tronc Regelui Charles al III-lea!

Care este ținuta obligatorie la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Slujba de înmormântare de stat a Reginei va avea loc la Westminster Abbey. Sicriul suveranei va fi dus într-o procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey. Slujba va fi televizată și s-au păstrat două minute de reculegere națională. Apoi sicriul Reginei va fi purtat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo,la Palatul Windsor unde locul ei final de odihnă va fi capela memorială a Regelui George al VI-lea de la capela Sf.

George. Va avea loc o slujbă de înmormântare privată la care vor participa doar membri de rang înalt ai familiei regale, potrivit BBC și  Guardian.

La înmormântarea Reginei, familia va respecta mai multe reguli. Membrii Familiei Regale trebuie să fie atenți la vestimentația pe care o vor purta la tristul eveniment, deoarece au mai multe coduri stricte.

Citeste si: Ce avere are Regele Charles al III-lea. 10 lucruri pe care nu le știați despre Rege

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Așadar, în ziua înmormântării, doamnele din familia regală vor purta haine negre și voaluri negre tradiționale de doliu. Această ținută este un obicei vechi, care se aplică în cazul conducerii pe ultimul drum al unui suveran. Este confecționat din plasă sau tul, pentru a permite celei care îl poartă să vadă prin el.

Mai mult, voalul le oferă doamnelor îndoliate o intimitate aparte și, totodată, le ferește de privirile celorlalți.

Un exemplu ar fi Regina Victoria, care a purtat timp de 40 de ani un costum negru în semn de omagiu pentru regretatul ei soț, prințul Albert, semn că doliul poate fi purtat după bunul plac.

Ținuta militară, tot o dovadă de doliu

De asemenea, rochia militară este un simbol tot de doliu. Se obișnuiește ca doar membrii Familiei Regale care dețin un grad militar să poarte ținuta militară la ocazii de stat, așa cum deținea și Regina.

Citeste si: Ce cadou primește Camilla după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Valorează milioane de lire sterline

În plus, după ziua înmormântării, Familia Regală trebuie să poarte doliu pentru o perioadă de timp, în semn de respect pentru Regina Elisabeta.

După moartea regelui Philip, Regina Elisabeta a II-a a impus două săptămâni de doliu regal. În acea perioadă, mulți au ales să poarte haine de culoare neagră, potrivit destepte.ro.

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.